Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Anušić: Domovinski pokret je stranka svjetonazorski bliska HDZ-u

Anušić: Domovinski pokret je stranka svjetonazorski bliska HDZ-u

Komentirao je i to što DP ne pristaje na suradnju s SDSS-om

Ministar obrane Ivan Anušić komentirao je moguću suradnju s Domovinskim pokretom, jer je jasno da se vjerojatno neće moći složiti nova vlada bez partnera. Rekao je da je to stranka koja je svjetonazorski bliska HDZ-u. No, komentirao je i uvjet Domovinskog pokreta da ne pristaju na suradnju i sa SDSS-om.

- Kad se priča o onome što se govorilo u kampanji, nema ucjene. Hrvatska je zemlja koja je članica EU, pripada zapadu i zapadnim vrijednostima, demokraciji za koju smo ginuli i tu nema nikakve dileme. Sve nacionalne manjine trebaju imati svoj prostor za život i političko djelovanje, ali ne može negirati povijesne činjenice i dovesti u pitanje Domovinski rat. Tada sam reagirao i na SDSS te njihove dužnosnike koji su povodom obljetnice stradanja naših policajaca u Borovom selu izjavljivali nešto što je bilo činjenično netočno. Nije njima dat prostor da bi vodili politiku revizionizma onoga što se dogodilo 90-ih godina, nego da brinu o svojoj manjinskoj zajednici koja u Hrvatskoj uživa prava kakva rijetko koja manjinska zajednica ima u svijetu - komentirao je Anušić i naglasio da je uvijek bio bliži suradnji s Domovinskim pokretom. 

Istaknuo je da je objava snimki nije dobrodošla potencijalnoj suradnji. 

- Ali snimke su izašle vani i što je tu je - zaključio je.


Vaša reakcija na temu