APARTMANIZACIJA U SPLITU Prodao stan pa iza zida pronašao 15 slobodnih kvadrata između dva portuna

APARTMANIZACIJA U SPLITU Prodao stan pa iza zida pronašao 15 slobodnih kvadrata između dva portuna

'Zvali smo policiju, ali nisu uopće htjeli doći', kaže nam stanarka zgrade u Rovinjskoj ulici

'Naš bivši susjed, koji je prodao veliki stan s dvorištem, pronašao je prostor u zgradi između dva portuna i počeo ga uređivati za boravak. Pikamerom je probušio zid, donio stvari. Odmah smo reagirali. Najprije je rekao da ga shvatimo, da bi svatko na njegovom mjestu napravio isto, obećao je da neće više raditi ništa. Mislili smo, pokrpat ćemo nekako štetu iz pričuve i tako to riješiti. No, jučer se opet pojavio i nastavio s radovima. Proširio je rupu u zidu i donio nova vrata! Zvali smo sinoć policiju, ali nisu htjeli doći, tvrdeći kako se radi o imovinskom sporu. Zvali smo i upravitelja zgrade, oni su samo snimili situaciju. Ispada da nema nikakve pomoći, a on se očito dobro uputio u sva pravna pitanja. Uvjeren je da mu nitko ništa ne može', priča nam stanarka zgrade u Rovinjskoj ulici na splitskom Žnjanu. 

Split je posljednjih godina doživio neviđenu ekspanziju apartmana. Kani li bivši stanar urediti apartman i iznajmljivati ga turistima? Nije ni plaža daleko. 

'Radi se o zatvorenom prostoru od 15 kvadrata, no u blizini je sprema za čistačicu, a otkrili smo i kako tu prolazi vertikala od vode. Nastavi li sa širenjem, digne li i zid u hodniku, može doći i do staklenih vrata koja služe da djeca mogu izaći s biciklima vani. Trenutno se tu ne može jer je hodnik zatrpan njegovim stvarima. Situacija je nevjerojatna, a nevjerojatno je i da ne postoji nitko kome se možemo obratiti da riješi ovaj problem', kaže stanarka. 

S bivšim susjedom dosad, tvrdi, nije bilo nikakvih problema. 

'Sve je bilo u redu dok je živio u stanu koji je prodao.'

Zvali smo policiju da ih pitamo kako nisu prepoznali kazneno djelo uništenja i oštećenja tuđe stvari budući da se radi o zajedničkoj imovini suvlasnika zgrade. Očekujemo odgovor i od upravitelja zgrade. 


Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(48254, "");
Pregledaj komentare