Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
APEL MAJKE IZ OTOKA Djeca su nam izbačena iz jaslica; Načelnik: 'Nisam babysitter'

APEL MAJKE IZ OTOKA Djeca su nam izbačena iz jaslica; Načelnik: 'Nisam babysitter'

'Bit će sljedeće godine', kaže Dušan Đula

Djeca jasličke dobi iz Otoka kraj Sinja ove godine ostat će u svojim kućama ili će roditelji morati naći rješenje na brzinu jer ih nitko ne želi primiti. Otok nema predviđen smještaj za 'jasličare', a do sada su privremeno mjesto našli u sinjskom vrtiću 'Čarobni pianino'. Ove godine su izbačeni, zatvorili su vrata za njih.

- Moje dijete je jutros ostalo kod kuće. Ne svojom, ni mojom voljom! - kaže ogorčena majka Anđela.

'Zahvalila' se načelniku Otoka, nezavisnom Dušanu Đuli, zamjeniku, vijećnicima, gradonačelniku Sinja, županu, premijeru...

A odgovor na pitanje zašto im hvala, je kaže, jednostavan.

- Zato što su svi odgovorni što je petero djece iz Otoka kod Sinja izbačeno iz jaslica, odnosno izgubilo pravo na jaslice izvan svog mjesta prebivališta. Zato što je naše mjesto prebivališta Otok kod Sinja koji ima vrtić, ali nema mjesta za jasličku skupinu - kaže.

I zato što već mjesecima zovu i kucaju na vrata lokalnih i stranačkih političara, šalju dopise da se djeci omogući smještaj u jaslicama, bilo u Otoku ili u ostalim općinama u Cetinskoj krajini. 

- Imaju novaca i vremena za sve što im je bitno, a za nas imaju odgovor 'ne može'. Zato što ih nije briga za nas! I za našu djecu! - objavila je.

Rekla nam je kako duže vremena traže rješenje, dogovaraju sastanke, lokalni političari su ih mahom i izbjegavali, a kad bi se uspjeli sastati, bi slijegali ramenima bez volje za pomoći.

Za komentar smo pitali načelnika Đulu. Vidno se iznervirao jer, kaže, sva su djeca smještena u vrtić. Jaslice će imati sljedeće godine.

-  Nisam babysitter, pored svoje sedmero ne mogu i tuđu djecu čuvati! Mi jedini imamo besplatan vrtić za djecu, ove godine smo u mjesec i pol dana riješili novi odjel u Rudi. To može samo Dušan Đula i Otok - krenuo je.

Rekao je da su do sada financirali smještaj za djecu jasličke dobi u Čarobnom pianinu, ali da su oni odlučili da ne žele 'ničiju djecu, ne samo iz Otoka.

- Dogodine ćemo riješiti taj problem, projektiramo širenje vrtića i imat će jasličko odjeljenje. Zašto nismo prije? E, pa morali smo raditi izmjene prostornog plana i formirati parcele - kaže.

Ističe da je Otok mjerilo uspjeha i da ne vidi razlog zašto se politizira.

- Izbori su prošli, dobio sam s 900 glasova kandidata HDZ- a i ne znam čemu ovo. Samo 5-6 obitelji ima problema s jaslicama, a rješavamo. Pa ne mogu ja sve odma, a na Čarobni pianino ne možemo utjecati  - navodi.

Pitali smo ga zašto misli da se politizira, da roditelji traže rješenje, a da je jedna majka prozvala sve redom, neovisno o stranačkoj pripadnosti.

- Nakon svega šta sam napravio, morat će me pogledati u oči. Pet obitelji ne može smjestiti djecu u jaslice, a ja sam učinio sve i da to riješimo i oni tako - završio je Đula.

Vaša reakcija na temu