Foto: Josip Ostojić APEL SPLIĆANA: Vožnja i šetanje gradom postali su lutrija, živote bi spasilo 12 kamera na frekventnim križanjima

APEL SPLIĆANA: Vožnja i šetanje gradom postali su lutrija, živote bi spasilo 12 kamera na frekventnim križanjima

Smatraju da bi pomoglo da se nadziru križanja Ulice Domovinskog rata, Vukovarske i Poljičke

Nekoliko splitskih udruga i građanskih inicijativa apeliraju na Grad da postavi nadzorne kamere na 12 frekventnih križanja kako bi se povećala sigurnost sudionika u prometu na ulicama.

- Dojam je da nikad više pješaka nije poginulo u prometu u Splitu nego ove godine. Zajedničko kod nesreća u kojima su smrtno stradali pješaci je da su se sve dogodile na najvećim gradskim prometnicama, i to na križanjima na kojima nema kamera. Kamere koje postoje na Smokoviku i u Domovinskog rata su svele broj prometnih nesreća na tim mjestima gotovo na nulu. Ne treba biti prometni stručnjak da bi se gotovo sigurno zaključilo da bi se problem dobrim dijelom riješio postavljanjem kamera - stoji u priopćenju kojeg potpisuju: Marin Krpetić (Udruga Get), Srđan Marinić (Društvo Marjan), Bojan Ivošević (Dnevna doza splitskog nereda), Mario Jelavić (Đardin), Tonći Grozdanić (Kopilica) i Dalibor Popović (GIST).

Predlažu da se kamere postave na tri križanja Ulice Domovinskog rata sa Solinskom, Dubrovačkom i HRM, tri križanja Vukovarske ulice s Dubrovačkom, Brune Bušića i Velebitskom, te na svim križanjima Poljičke ceste do bolnice kojih ima šest. 

- Vjerujemo da bi 12 kamera spasilo živote. Vožnja i šetanje Splitom su postale lutrija - zaključuju.


Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(49821, "");
Pregledaj komentare