Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Aplikacija CityBus Zadar proširena na cijelu županiju, a postala je dostupna i u iOS verziji

Aplikacija CityBus Zadar proširena na cijelu županiju, a postala je dostupna i u iOS verziji

Zamišljena je kao vodič kroz gradski prijevoz, a cilj joj je potaknuti Zadrane i njihove goste da se više koriste javnim prijevozom

Zadrani i njihovi gosti od početka rujna mogu koristiti besplatnu aplikaciju CityBus Zadar koja je zamišljena kao vodič kroz javni gradski prijevoz, a od danas je dostupna i besplatna iOS aplikacija koja je usto proširena i na područje cijele Zadarske županije. Aplikacija se može preuzeti preko Google Play trgovine ili App Store-a, a glavni cilj joj je potaknuti građane da više koriste javni gradski prijevoz. Ideja za aplikaciju CityBus Zadar nastala je na Google I/O Extended Hackathonu održanom sredinom svibnja ove godine u Zadru u organizaciji tvrtke Impaddo. Cijeli projekt se razvijao uz podršku partnera - Impaddo, Liburnija, Inovativni Zadar, TZ grada Zadra. Cilj aplikacije je potaknuti građane na češće korištenje javnog prijevoza tako da im se ponudi više informacija na jednom mjestu.

- CityBus Zadar je početna točka za razvoj daljnjih pametnih rješenja na području grada i županije. Trenutno je u razvoju prva nadogradnja za postojeće verzije mobilne aplikacije koji će uključivati prikaz trenutnih lokacija autobusa na karti uz detaljniju procjenu dolaska na traženo autobusno stajalište. Ujedno, cijeli sustav se razvija s gradskim prijevoznikom Liburnija te se za njega razvija administracijsko sučelje za upravljanje gradskim i županijskim prijevozom - poručuje programer Stipe Stagličić te dodaje da zadarski autobusni prijevoznik Liburnija dobiva samo pozitivne reakcije na uvođenje aplikacije.

Podaci o rutama i označenim stajalištima će se svakodnevno nadopunjavati ako se primijete nedostaci, a Stagličić pozivamo građane, korisnike javnog gradskog prijevoza i mobilne aplikacije CityBus Zadar da im putem društvenih mreža prijave eventualne nedostatke kao što su neoznačena stajališta ili pogrešno obilježena ruta.

Vaša reakcija na temu