Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: MORH ASDA 2017 u Spaladium Areni: Prijavljeni izlagači iz 22 zemlje, dolazi najmanje 33 delegacije

ASDA 2017 u Spaladium Areni: Prijavljeni izlagači iz 22 zemlje, dolazi najmanje 33 delegacije

Najavljena je i združena demonstracija na kojoj će po prvi put sudjelovati i zračne snage ratne mornarice SAD-a

Jadranska vojna i zrakoplovna izložba i konferencija (ASDA - Adriatic Sea Defense & Aerospace Exhibition and Conference), međunarodna izložba proizvođača naoružanja i vojne opreme, održat će se po četvrti put u Splitu, u Spaladium Areni od 26. do 28. travnja.

Aktivnosti ovogodišnje izložbe najavili su državni tajnik u Ministarstvu obrane Zdravko Jakop, pomoćnik ministra obrane za materijalne resurse ujedno i direktor Izložbe ASDA 2017 Roman Mikulić, zapovjednik Hrvatske ratne mornarice kontraadmiral Predrag Stipanović i povjerenica Vlade za Split Branka Ramljak.

Zdravko Jakop kao nositelj organizacijskog odbora istaknuo je kako se sve aktivnosti odvijaju prema planu te naglasio kako je već do sada prijavljen 131 izlagač, 63 domaća i 68 stranih iz 22 zemlje te da do danas imamo prijavljen dolazak 33 međunarodne delegacije.

- Ministarstvu obrane i Vladi RH, uz promociju i afirmaciju zemlje i proizvođača naoružanja i vojne opreme kao i proizvođača koji proizvode takozvanu opremu vojne namjene, osnovni je cilj ove izložbe dati doprinos i našem gospodarstvu, odnosno ukupnom jačanju gospodarskih vojnih i političkih odnosa između Hrvatske i njenih partnerskih i prijateljskih zemalja - rekao je državni tajnik.

Roman Mikulić prezentirao je osnovne informacije o ovogodišnjoj izložbi te je istaknuo kako je ona prilika za ostvarivanje prvih kontakata, razmjenu iskustava, zahtjeva i potreba koji pomažu hrvatskim proizvođačima i daju im smjer kako da još bolje ostvare i svoje izvozne programe. Pomoćnik ministra je rekao da se ovogodišnja ASDA održava već četvrti put, te da je od 2011. godine, kada je organizirana prvi put, izložba i konferencija ASDA postala tradicionalna manifestacija u kalendaru međunarodnih vojnih izložbi u svijetu, za koju je svake godine zainteresiran sve veći broj izlagača.

Predrag Stipanović je najavio združenu demonstraciju koja će biti održana u vojarni 'Sveti Nikola' u Splitu u sklopu otvorenja izložbe ASDA 2017.

- Riječ je o demonstraciji združenih vojno-sigurnosnih sposobnosti Oružanih snaga Republike Hrvatske kojom će se prikazati interoperabilnost i osposobljenost snaga koje sudjeluju u nadzoru i zaštiti pomorske sigurnosti na Jadranskom moru - rekao je kontraadmiral Stipanović te dodao kako će u toj vježbi uz Hrvatsku ratnu mornaricu, Hrvatsku kopnenu vojsku, Hrvatsko ratno zrakoplovstvo, Zapovjedništvo specijalnih snaga Oružanih snaga RH po prvi put sudjelovati i zračne snage ratne mornarice SAD-a.

- U toj pokaznoj aktivnosti demonstrirat će se i sposobnosti naših pripadnika u uvježbanosti i rukovanju s jednim novim podvodnim vozilom REMUS 100 kojeg smo prošle godine dobili kao donaciju SAD-a - rekao je kontraadmiral Stipanović.

Branka Ramljak je istaknula kako Grad Split ima izuzetne potencijale za ovakve velike događaje kao što je ASDA.

- Sigurna sam da će brojne delegacije koje će doći u Split sa svojim obiteljima kao i izlagači uživati u našem gradu, obići našu kulturnu i povijesnu baštinu, upoznati naš grad i iz njega ponijeti lijepe uspomene - naglasila je te dodala kako se ne smiju zanemariti ni gospodarski aspekti za Grad Split jer je već sada najavljeno više od 3000 noćenja u vrijeme održavanja izložbe ASDA 2017.

Jadranska vojna i zrakoplovna izložba i konferencija (ASDA - Adriatic Sea Defense & Aerospace Exhibition and Conference) međunarodna je izložba proizvođača naoružanja i vojne opreme koja će se po četvrti put održati u Splitu, u Spaladium Areni od 26. do 28. travnja 2017. godine, pod pokroviteljstvom Vlade RH i uz potporu Ministarstva obrane RH. Organizator izložbe je američka tvrtka TNT Production Inc., specijalizirana za organizaciju sajamskih priredbi takvog tipa.

Vaša reakcija na temu