Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Bageri ponovno na Marjanu, Park šuma prijavila slučaj Građevinskoj inspekciji
NAŠ GRAD Gradsko vijeće i rad gradskih tvrtki Piše: Dalmatinski portal

Bageri ponovno na Marjanu, Park šuma prijavila slučaj Građevinskoj inspekciji

Zahvat je obuhvatio nekoliko parcela koje već imaju rješenja za uklanjanje plastenika i građevina

Park šuma Marjan prijavila je Građevinskoj inspekciji nezakonite građevinske radove na predjelu Sturine u blizini poznate plaže Kašjuni. Bageri su opet na Marjanu, čini se da se ukopavaju vodovne cijevi i ravna teren, a zahvat je obuhvatio nekoliko privatnih parcela koje već imaju rješenja za uklanjanje plastenika i građevina.

Park šuma traži provođenje inspekcijskog nadzora te podsjeća na već utvrđene nepravilnosti s postojećim objektima. Traži se zaustavljanje radova koji se izvode bez dopuštenja nadležnog upravnog odjela Splitsko-dalmatinske županije protivno Zakonu o zaštiti prirode, i to različitim vrstama teške građevinske mehanizacije.

Zatraženo je i da se pokrene postupak uklanjanja pet nezakonito izgrađenih plastenika s pravomoćnim rješenjem za uklanjanje. Ravnatelj Park šume Marjan Marko Pejnović želi izvještaj Građevinske inspekcije o poduzetom. Zanima ga hoće li Građevinska inspekcija podnijeti kaznene prijave zbog protupravne gradnje kako ne bi došlo do dvostrukog prijavljivanja kaznenog djela.

Vaša reakcija na temu