Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović BALOV O KAREPOVCU: Ako sada ne smijene Karoglana, zaslužili su 'onu' Bojanovu zlatnu nagradu

BALOV O KAREPOVCU: Ako sada ne smijene Karoglana, zaslužili su 'onu' Bojanovu zlatnu nagradu

'Ovakav kartel nesposobnosti rijetko je viđen na našim prostorima'

Požar na Karepovcu komentirao je i Jakša Balov, gradski vijećnik HDZ-a.

'Jučer, kada je Karepovac ponovno bio opožaren, splitski čelnici bavili su se zabranom prilaska vozilom privatnim osobama i njihovim kućama i statistikom sadnje oleandara. Postalo je uobičajeno da Načelnik splitskog stožera civilne zaštite ima mišljenje o svemu, ali za Karepovac je do sada šutio. Požar na Karepovcu, nažalost nije prvi i uvijek je potencijalna prijetnja imovini pa i obližnjem azilu za pse. Posebnu ugrozu predstavlja za zdravlje svih nas radi dima koji može biti izuzetno štetan, a definitivno je neugodan. Usput, jeste li primijetili kako se opet Karepovac 'čuje' u zadnje vrijeme?', pita Balov.

Podsjeća kako je Ivošević, prije godinu dana kada je gorio Karepovac, cinično pisao kako je kontaktirao NASA-u.

'Bolje bi bilo da su tada smijenili direktora Čistoće Ivicu Karoglana. Istog onog direktora koji je i ranije ove godine nakon manjeg požara na odvodima plina javnost uvjeravao da istoga nije ni bilo, da bi ga potom javno demantirao vlastiti zamjenik operative. Tada su, podsjećam, gradonačelnik Puljak i njegov zamjenik Ivošević plamene buktinje nazvali 'netemom', a danas će vjerojatno Karoglana braniti i nakon ovog požara. Ovakav kartel nesposobnosti rijetko je viđen na našim prostorima', smatra Balov.

Dodaje i kako je prema današnjoj Karoglanovoj izjavi gorjela gomila s otpadom koji nije odvojen i koji čeka na usitnjavanje. 

'Naime, ta gomila se mnogo brže stvara, nego što se ista stigne usitniti zbog nedostatnog broja ljudi i kapaciteta strojeva koji se nalaze na deponiju. Drugim riječima, ova splitska vlast na čelu s Ivicom Puljkom imala je preko tri godine odgovornost u svojim rukama da unaprjeđuje gradsku tvrtku Čistoću i optimizira procese na Karepovcu. Umjesto toga, vidimo gradonačelnika koji podupire svog direktora koji otvoreno obmanjuje javnost, koji ne poštuje zakon i proces javne nabave, koji je ozbiljno zapostavio čistoću Splita, koji nema odgovore na postavljena pitanja, koji je nesposoban i bahat. Jednako kao i ova gradska vlast.

Smjena direktora Čistoće više nije pitanje političke razlike. Ako se već danas ova gradska vlast ne odluči za smjenu, dovode u pitanje zdrav razum i apsolutno su zaslužili 'onu' jednu Bojanovu zlatnu nagradu. Nekako bi bilo simbolično da je jedan drugome uruče', zaključio je Balov.

Vaša reakcija na temu