Foto: Unsplash Banke ukidaju mjere nastale zbog koronavirusa

Banke ukidaju mjere nastale zbog koronavirusa

Nema više zamrzavanja dugovanja

Banke više neće zamrzavati dugovanja, a novi dozvoljeni minusi na računima građana određivat će se prema posljednja tri mjeseca, ovisno o statusu zaposlenja, visini primanja i urednosti otplata. 

Banke tako ukidaju popularne mjere nastale zbog koronavirusa. 

Rok za otplatu dugovanja i visina dopuštenih prekoračenja ovise o politici svake banke. Tako su neke najavile promjene dopuštenih prekoračenja već u listopadu uz mogućnost obročne otplate.

'Sukladno Općim uvjetima poslovanja, klijentima se od 7. rujna dostavljaju obavijesti o najavi ažuriranja visine dozvoljenog prekoračenja koje će se izvršiti 10. listopada 2020.', poručuju iz OTP banke o prekoračenjima.

'Ako je smanjenje primanja ono što muči naše građane, tada se može rješenje naći u produljenju roka otplate kredita, što uzrokuje smanjenje mjesečne kreditne obveze. I mogućnosti ipak lakše otplate koja je u skladu s novom razinom primanja', kaže Dario Gabrić iz Erste banke za RTL.

Addiko banka s promjenama počinje iduće godine. 

'Početkom studenoga 2020. godine obavijestit ćemo klijente o novim iznosima prekoračenja po tekućem računu koji će biti na raspolaganju od 1.1.2021.', poručuju iz Addiko banke.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(75171, "");
Pregledaj komentare