Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
BANOVINA PRELOMILA: BATT i Hvidra moraju iseliti iz kompleksa Vile Dalmacije ili će biti deložirani

BANOVINA PRELOMILA: BATT i Hvidra moraju iseliti iz kompleksa Vile Dalmacije ili će biti deložirani

'Upotrijebit će se sva pravna sredstva za stupanje u posjed u što skorijem roku', najavila je Đerek

Udruga BATT i Ronilačko ekološki klub HVIDRA dobili su dopis iz Banovine u kojem ih traže da vrate objekte koje koriste bez ugovora u posjed Grada.

- Ako to ne učine u ostavljenom roku, pokrenut će se postupak iseljenja, stupanja u posjed te zaduživanje bespravnih korisnika u približno tržišnom iznosu cijene zakupa do dana iseljenja. Grad Split će upotrijebiti sva pravna sredstva za stupanje u posjed u što skorijem roku - potvrdila nam je Maja Đerek, pročelnica za gradsku imovinu.

Podsjetila je da su za vrijeme bivše gradske vlasti potpisani ugovori o privremenom korištenju, bez javnog natječaja i za 0 kuna.

- Tu govori su istekli te su  sada  u statusu bespravnih korisnika - podvukla je. 

Također, navela je, činjenica da je došlo do devastacije objekta 'Staklenik', koji je kulturno dobro, od strane Udruge BATT te je već prije prijavljeno nadležnim tijelima.

-  Budući da su ugovori s BATT-om i Ronilačko ekološkim klubom HVIDRA sklopljeni protuzakonito te su  pušteni u posjed odlukom tadašnje gradske vlasti, sva dokumentacija će biti proslijeđena i nadležnim tijelima za utvrđivanje odgovornosti - najavila je Đerek.

Grad Split, istaknula je, do sada nije imao reguliranu cijenu korištenja od strane bespravnih korisnika poslovnih prostora i objekata, a ta odluka o cijenama je poslana na potpis i ovih dana će biti donesena.

O uzurpaciji prostora je prošle godine alarmirao SDP-ov Davor Matijević, zbog čega su ga iz BATT-a javno prozivali.

'Obično miševi izađu poslije Oluje, ali vjerujte mi, izašli smo mi na kraj i s opasnijim neprijateljima pa ćemo i s vama', poručio je preko društveme mreže Mladen Todorić, čelnik Specijalne policije Matijeviću.

Dvije godine od dolaska na vlast i godinu dana od Matijevićevog poziva, Puljkova administracija rješava problem. 

Vaša reakcija na temu