Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
BAŠIĆ PORUČIO MARIJANI PULJAK: Čestitam Nefertiti, službeno ste postali supruga faraona!

BAŠIĆ PORUČIO MARIJANI PULJAK: Čestitam Nefertiti, službeno ste postali supruga faraona!

Komentirao je imenovanje članova Kazališnog vijeća HNK Split

Hrvoje Bašić iz HSLS-a komentirao je. izbor članova Kazališnog vijeća HNK Split. Kaže kako Ivošević brani proceduru izbora novog Kazališnog vijeća jer se radi o spinu njihovog PR-ovca, koji stavlja fokus javnosti na formu, da se ne priča o sadržaju. 

'A sadržaj je u ovom konkretnom slučaju za Puljka/e poguban jer ruši mit o njihovoj 'mesijanskoj' ulozi u politici. Naime, iako procedura imenovanja može biti zakonski zadovoljena, ipak se ne radi o proceduri kakvu su obećavali i zbog koje su i dobili izbore - javni natječaji. Zato Puljci ni ne žele da u fokus javnosti dođu upravo ova dva pitanja, na koja očekujem odgovor u interesu javnosti: Kako je moguće da je jedan od petorice članova novog Kazališnog vijeća istovremeno zaposlen u Banovini baš u sektoru kulture i nije li to klasičan sukob interesa? Je li istina da je druga od petorice imenovanih, Natalija Tafra Bazina, članica stranke Centar? Je li istina da je treći od petorice imenovanih, Igor Vlajnić, član Predsjedništva stranke Centar?', poručio je Bašić i zapitao se što bi na ovo rekla saborska zastupnica Marijana Puljak.

'Ona bi ovakvu rabotu zasigurno opisala kao 'skandaloznu'. Ups! Srećom ima nas koji ne zaboravljamo kako je Marijana 2014. godine zbog praktički iste situacije tada optuživala Baldasara, kako je citiram, 'skandalozno smjenjivanje Kazališnog vijeća zbog intendanta koji ne želi podnijeti izvješće o radu i financijama teatra' te kako za stanje u HNK 'mora odgovarati i intendant' kojeg Baldasar štiti.

Danas u splitskom teatru imamo možda čak i goru situaciju, s obzirom na to da su članovi bivšeg Kazališnog vijeća sami podnijeli ostavke iz moralnih razloga. Razlog? Intendant protiv kojega su čak i podigli kaznenu prijavu 'zbog nenamjenskog trošenja novca i sumnje u kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti', a neki dan im je upao i nadzor Ministarstva, također na njihov poziv.

Tko je mogao 2014. zamisliti da će spasti na ovu razinu? Imenovanja podobnih članova vlastite stranke i zaštitu onih koje se optužuje za netransparentnost i sumnjivu rabotu.

I kao šećer na kraju licemjerstva, za ostvarenje toga cilja su se poslužili novim Zakonom o kazalištima - istim protiv kojega je prošle godine Marijana oštro prosvjedovala u Saboru, kazavši da se njime 'gradonačelnicima daje ovlasti faraona'. Čestitam Nefertiti, službeno ste postali supruga faraona!', zaključio je Bašić.

Vaša reakcija na temu