Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Benzon: Iza svakog uspješnog gradonačelnika stoje dvije jake žene!

Benzon: Iza svakog uspješnog gradonačelnika stoje dvije jake žene!

Predstavio je svoje zamjenice Mariju Šunjić Štambuk i Ladu Terzić

Danas je na splitskim Prokurativama dr. Zdeslav Benzon predstavio svoje dvije zamjenice za mjesto gradonačelnika, Mariju Šunjić Štambuk i Ladu Terzić, potpredsjednice splitskog HSLS-a. 


- Da bi bio uspješan gradonačelnik trebaš imati jake žene uza sebe, a ja sam sretan što uoči Dana žena Splitu mogu predstaviti čak dvije takve, Ladu i Mariju, koje su spremne preuzeti takvu odgovornost i sposobne su za kvalitetno upravljati Splitom - poručio je Benzon na predstavljanju svojih zamjenica. 

- Dio sam ovog tima jer je Zdeslav čovjek koji može, hoće i zna bolje od ovoga što smo imali do sada. Uz svoj rad i znanstvenu karijeru vrlo dobro sam upoznata s problemima kako studenata, tako i ostalih članova akademske zajednice, a posebno mladih asistenata. Kao majka četvero djece, želim za njih nešto učiniti i ostaviti im uređeniji, zeleniji i sretniji Split. Želim promoći boljem životu svih naših sugrađana, u prvom redu mladih obitelji, da ostanu tu, da ne traže sreću negdje drugdje, kao i zrelijim sugrađanima koji moraju dostojanstveno provesti svoju starost. Kao zamjenica se želim voditi načelom dijaloga i potpune transparentnosti rada, od gradske uprave pa do gradskih tvrtki - rekla je Marija Šunjić Štambuk, inače Viša predavačica na Katedri za pravnu povijest Pravnog fakulteta i nekadašnja vijećnica u županijskoj skupštini.

Lada Terzić je inž. kemijske tehnologije koja je cijeli svoj radni vijek provela u realnom sektoru, od pozicije tehnologa do člana uprave velikih tvrtki:

- S posebnom emocijom sam ovdje danas na Prokurativama, odakle je i moj pokojni otac, Velimir Terzić započeo svoj politički put. Tada je bilo bitno stvoriti državu, a danas osigurati egzistenciju i zaustaviti daljnje propadanje grada. Ovdje su ljudi koji nisu egzistencijalno vezani za politiku i imaju iskustva u upravljanju. Splitu je potrebna manja, efikasna gradska uprava koja će biti uslužan servis svojim građanima. Tu nikako ne smijemo zaboraviti ni naše obrtnike i poduzetnike koji pune gradski proračun. Moramo snažnije povezati sveučilište i gospodarstvo, stvoriti povoljnu poduzetničku klimu rasterećenu od brojnih gradskih nameta. Split mora biti privlačan za investicije i otvaranje novih radnih mjesta, a to je posebice važno danas zbog posljedica Covid krize, što je mnogima dovelo egzistenciju u pitanje. Ja sam optimist i vjerujem u pozitivnu promjenu, vjerujem da zajedno možemo preporoditi Split i pozivam sve ostale građane da nam se pridruže na tom putu!

Vaša reakcija na temu