Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Berishi 15 godina za likvidaciju na TTTS-u, nije osuđen za teško ubojstvo

Berishi 15 godina za likvidaciju na TTTS-u, nije osuđen za teško ubojstvo

Ubojstvo Ante Prnjaka nije okrutno i podmuklo, zaključila je sutkinja

Liridon Berisha osuđen je za ubojstvo, a ne teško ubojstvo bivšeg vojnog policajca Ante Prnjaka. Sutkinja Višnja Strinić kaznila ga je s 15 godina zatvora. Berisha je dobio još dvije godine zatvora za sprječavanje dokazivanja, odnosno, paljenje automobila žrtve pa mu je izrečena jedinstvena kazna od 16 godina zatvora. Berisha je presudu primio mirno, no negodovala je obitelj pokojnog Prnjaka. 

Državno odvjetništvo teretilo je Berishu za teško ubojstvo, no vijeće sutkinje Strinić prihvatilo je argumentaciju branitelja Željka Gulišije da o tome nema govora. Vještakinja balističarka navela je da je Berisha iz automatske puške ispalio najvjerojatnije jedan rafal od 14 metaka. To je potrajalo tek sekundu i pol, a Prnjak je trenutno izgubio svijest jer ga je šest metaka pogodilo u glavu. A da bi ubojstvo bilo okrutno, potrebno je da žrtva umire u teškim mukama duže od tri minute. 

Ubojstvo na TTTS-u nije ni podmuklo jer nije dokazano da bi optuženi namamio žrtvu na osamljeno izolirano mjesto s ciljem da iskoristi njeno povjerenje i potom je likvidira. Berisha se branio da ga je Prnjak godinama maltretirao zbog duga za drogu i da je od njega te večeri zatražio da likvidira Antu Vučka, pripadnika zločinačke organizacije Željka Rajića. Predao mu je automatsku pušku, on je odmah zapucao…

Branitelj Gulišija tvrdio je da se Berishu ne može teretiti za sprječavanje dokazivanja jer je Prnjakov auto zapalio par sati nakon ubojstva, a u tom trenutku još nije bio pokrenut postupak pred sudom. Sutkinja Strinić odbila je tu argumentaciju i pozvala se na sudsku praksu prema kojoj se okrivljenik može osuditi za to djelo iako formalno nije bilo pokrenutog kaznenog postupka u trenutku počinjenja samog djela.

Vaša reakcija na temu