Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
BESPLATNA STUDENTSKA LINIJA Od Doma Bruno Bušić do Kampusa za manje od 15 minuta

BESPLATNA STUDENTSKA LINIJA Od Doma Bruno Bušić do Kampusa za manje od 15 minuta

Od ponedjeljka je u funkciji

Od ponedjeljka u Splitu počinje voziti besplatni studentski autobus koji će povezivati Dom 'Bruno Bušić' na Spinutu i Kampus. Ugovor su potpisali rektor Sveučilišta Dragan Ljutić i direktor Prometa Miroslav Delić. Simbolično se i učinio đir do Kampusa i natrag do Spinuta, otprilike 15 minuta je potrebno u jednom smjeru.


Rektor je istaknuo zadovoljstvo i ponos te naglasio kako svakim danom Split sve više i više postaje jako prepoznat studentski grad. - Nisu samo ljestvice koje pokazuju našu vrijednost. Napredujemo svakodnevno i na tome nećemo stati, idemo dalje, otvaramo nove studije, a neke smo dislocirali. Postali smo prepoznatljivi po dislokacijama jer je to svjetski trend i traže od nas savjet u tome -  kazao je Ljutić.

Da su se brzo dogovorili oko linije iznio je Delić.

- Udarne termine odredili smo sa studentima, pojačavat ćemo ih ovisno o funkcionalnosti - naveo je.

Rekao je i da se linija možda mogla uvesti ranije, ali da je sada bila moguća jer su se stvorili uvjeti.

- Napravili smo temeljito restruktuiranje tvrtke s rješavanjem problema zaposlenih, preko drukčije organizacije i operativne sheme do obnove voznog parka i skorog uvođenja sustava ticketinga - poručio je Delić i najavio korekcije linija i za srednjoškolce i ovog kvarta.

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara je naveo da besplatni autobus nije samo linija koja spaja studentske domove.

- Ovo je zavrsetak jednog procesa kojega je lako ilustrirati što je bilo na ovom mjestu prije četiri godine, oronula zgrada oronula doma inkubatora, ovdje su bile olupine umjesto autobusa i zapuštena površina. To se sve skupa realiziralo u suradnji splitskog Sveučilišta i snažnog Prometa - ustvrdio je Krstulović Opara.

Progodni riječima obratio se i županijski pročelnik za prosvjetu Tomislav Đonlić. Nabrajajući uspjehe što se tiče rralizacije projekata i priznanja u školstvu, dodao je i da se trud biti prisutni u svakom segmentu našeg društva.

Vaša reakcija na temu