Bespovratna sredstva za projekte iz područja inovacija zelene industrije i plavog rasta

Bespovratna sredstva za projekte iz područja inovacija zelene industrije i plavog rasta

U HGK u Splitu održan Infodan poslovnog programa Business Development and Innovation Croatia

Infodan poslovnog programa Business Development and Innovation Croatia održan je danas u HGK-Županijskoj komori Split, u organizaciji Innovation Norway-a u partnerstvu s Hrvatskom gospodarskom komorom. Organizacijom Infodana cilj nam je omogućiti poduzetnicima da iz prve ruke dobiju sve potrebne i konkretne informacije i odgovore na pitanja vezano za ovaj poslovni program, poručili su na početku skupa iz HGK–Županijske komore Split. 

Sukladno epidemiološkim preporukama, na Infodanu je sudjelovalo 35 gospodarstvenika iz Splitsko-dalmatinske i drugih županija, koji dolaze iz različitih gospodarskih djelatnosti, od industrije i IT-a do turizma. Gospodarstvenicima su predstavljene informacije o natječaju programa Business Development and Innovation Croatia, postupku, obrascima i pratećim dokumentima prijave za bespovratna sredstva za projekte iz područja inovacija zelene industrije i plavog rasta (Green Industry Innovation i Blue Growth), koja su glavni fokus programa. 


Poslovnim programom Business Development and Innovation Croatia, koji se provodi u okviru mehanizma Norveške darovnice za razdoblje 2014. - 2021., alocirano je 22 milijuna eura za projekte s ciljem povećanja stvaranja vrijednosti i održivi rast u hrvatskom poslovnom sektoru te poticanja i razvijanja dugoročne suradnje između hrvatskih i norveških gospodarskih subjekata, temeljene na poslovnom razvoju i inovacijama. Rok za prijavu projekta je 15. studenog 2020. godine. 

Poslovni program financira se iz Norveške darovnice i dio je financijskih mehanizama Europskog gospodarskog prostora i Norveške darovnice (EEA and Norway Grants) za razdoblje 2014. – 2021. Kad je riječ o gospodarskoj suradnji, Norveška je država s kojom Splitsko-dalmatinska županija ima pozitivan vanjskotrgovinski saldo, a što se direktnih stranih ulaganja tiče, u periodu od 1993. do 2019. godine u županiju je iz Norveške investirano 17,4 milijuna eura. U prošloj su godini norveški turisti ostvarili 93.551 dolazak u Splitsko-dalmatinsku županiju te 576.329 noćenja. Ovaj poslovni program svakako je korak naprijed u hrvatsko-norveškoj poslovnoj suradnji, a iz ŽK Split su izrazili nadu i uvjerenje da će dio bespovratnih sredstava iz ovog programa doći u Splitsko-dalmatinsku županiju. 

Dodatne informacije o programu, upute za prijave poduzetnika na natječaj i prijavni obrasci nalaze se na mrežnoj stranici projekta: www.innovasjonnorge.no/Croatiainnovation, a službeni kontakt za sve upite putem e-maila: CRO.innovation@innovationnorway.no. 

Organizacijom ovakvih susreta, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, ŽK Split i u ovom razdoblju smanjene gospodarske aktivnosti nastavlja intenzivnu komunikaciju s poduzetnicima, koju provodi i na terenu putem svojih mobilnih timova.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(75903, "");
Pregledaj komentare