Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com BESPRAVNA GRADNJA NA MARJANU Dignuta optužnica protiv Sablića, gradio bazen bez dozvole i suglasnosti

BESPRAVNA GRADNJA NA MARJANU Dignuta optužnica protiv Sablića, gradio bazen bez dozvole i suglasnosti

Predloženo je izdavanje kaznenog naloga i uvjetna kazna

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu diglo je optužnicu protiv 31-godišnjeg Ivana Luke Sablića, investitora na građevinskom zahvatu na Meštrovićevom šetalištu iznad plaže Kašjuni. Sablića terete za dva kaznena djela, protupravnu gradnju unutar zaštićene zone park šume Marjan bez građevinske dozvole te odobrenja Županije i konzervatora, kao i za skidanje i povredu službenog pečata i znaka. 

U pitanju je bio armirano-betonski bazen dimenzija 11,3 sa 5,3 metara izveden iznad okolnog tla na privatnoj parceli. Državno odvjetništvo postupalo je nakon prijave čuvara prirode Park šume Marjan koji je imao popriličnih problema utvrditi stanje na terenu s obzirom na otpor investitora i njegove majke koja je na koncu dobila i optužni prijedlog za remećenje reda i mira. 

Sablić i majka tvrdili su kako je s gradnjom bazena sve u najboljem redu, no građevinska inspekcija je 15. listopada 2021. zabranila daljnje radove i postavila znak da je gradilište zatvoreno. Radovi su se nastavili i nakon toga, stoji u optužnici. 

Za protupravnu gradnju predložena je kazna od sedam mjeseci zatvora, a za skidanje pečata i znaka pet mjeseci. Traži se izdavanje kaznenog naloga i jedinstvena kazna od deset mjeseci zatvora uvjetno s rokom kušnje od dvije godine.

Vaša reakcija na temu