Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
BEZ PRITVORA Državno odvjetništvo pustilo na slobodu čovjeka koji je mašklinom udario ženu u glavu

BEZ PRITVORA Državno odvjetništvo pustilo na slobodu čovjeka koji je mašklinom udario ženu u glavu

Zadovoljili su se mjerom opreza

Nakon ispitivanja u Državnom odvjetništvu u Splitu, 73-godišnjak osumnjičen za pokušaj ubojstva 60-godišnje susjede koju je prije dva dana mašklinom udario u glavu u selu kraj Zagvozda, pušten je da se brani sa slobode. 

Kako doznajemo, tužilaštvo nije ni tražilo određivanje istražnog zatvora, već se uredujuća zamjenica zadovoljila mjerama opreza. Osumnjičeni će se redovno morati javljati policiji, a zabranjeno mu je približavanje i uspostavljanje kontakta sa žrtvom. 

Odluka Državnog odvjetništva već je izazvala dosta polemika u stručnim krugovima, a nema sumnje da će mnogi biti neugodno iznenađeni ovakvim raspletom slučaja. Istina, istražni zatvor nije sankcija, već se određuje samo kada za to postoje razlozi predviđeni zakonom, no cijeli napad snimljen je video kamerom i prije dva dana šokirao je Hrvatsku iskazanom brutalnošću. 

Osumnjičeni je na susjedu nasrnuo nakon svađe zbog međe. Tenzije su bile prisutne i prije napada mašklinom jer se na snimci čuje kako netko govori da se zove policija. Nakon svega, 73-godišnjak će se u nastavku postupka braniti sa slobode.

Vaša reakcija na temu