Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
BEZ RADIKALNIH METODA 'Radnici koji odbijaju testiranje neće dobiti otkaz'

BEZ RADIKALNIH METODA 'Radnici koji odbijaju testiranje neće dobiti otkaz'

Ravnatelj splitskog Centra za socijalnu skrb presjekao je napetost

Djelatnici Centra za socijalnu skrb neće dobiti otkaz zbog toga što odbijaju testiranje, odnosno ne prihvaćaju trenutačne mjere koje nalažu da mogu ući u zgradu raditi uz covid potvrde ili negativni test.

Kako su nam jutros djelatnice rekle, posebno teško im je bilo treći dan odbiti testiranje jer postoji mogućnost otkaza ako je suditi prema riječima ministra rada i socijalne politike Josipa Aladrovića.

Ipak, odluku o sudbini prosvjednika prebacio je na ravnatelje.

- Svakodnevno pričam s radnicima i ne razmišljam uopće o radikalnoj metodi dijeljenja otkaza. Kako sam pravnik po struci, za otkaz zbog osobno uvjetovanih razloga potrebno je ispunjenje kumulativnih uvjeta, a ovdje se ne radi o tome. Specifična je situacija - obrazložio je Ante Bjažević, ravnatelj splitskog Centra za socijalnu skrb.

Mišljenja je i da će se brzo smiriti situacija i da će i djelatnici s vremenom prihvatiti besplatno testiranje.

Tri dana zaredom, podsjetimo, desetak djelatnika dolazi na posao, ali ih portir ne pušta jer nemaju potrebnu potvrdu o negativnom testu. Radne sate provedu ispred ulaza. Testiranje je, dodajmo, besplatno i osigurano je u poliklinici u neposrednoj blizine Centra za socijalnu skrb.

Vaša reakcija na temu