Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović BiH državljani u Hrvatsku mogu ući samo ako će noćiti

BiH državljani u Hrvatsku mogu ući samo ako će noćiti

Na granici moraju predočiti vaučer, dokaz o uplati turističkog aranžmana

Jednodnevni izleti koji su prvog vikenda u srpnju godinama punili autobuse bosanskohercegovačkih građana iz Mostara do obala Jadranskog mora, ove godine su na žalost mnogih obustavljeni, piše Klix.ba

Iz agencije Autoprevoz-Bus Mostar kažu kako imaju dosta upita u svezi organizacije jednodnevnih izleta u Hrvatsku.

'Obratili smo se MUP-u Republike Hrvatske i dobili smo pismeni odgovor gdje nam se navodi da državljani BIH ne mogu do daljnjeg prelaziti granicu Hrvatske na jednodnevne izlete', kazali su iz mostarske agencije Autoprevoz-Bus Mostar.

Iz MUP- Republike Hrvatske su pojasnili da je dozvoljen boravak isključivo s barem jednim noćenjem u Hrvatskoj, uz dokaz o uplati turističkog aranžmana u putničkoj agenciji ili hotelu, odnosno vaučer. 

'Nadamo se da će u narednom razdoblju od sedam dana, ukoliko se ublaže mjere, Republika Hrvatska ponovno razmotriti odluku o otvaranju granica za bosansko-hercegovačke državljane, kako bismo odmah mogli krenuti s jednodnevnim izletima koje smo radili dugi niz godina', navode iz agencije, prenosi Klix.ba.

Vaša reakcija na temu