Bilić odgovorio: Plaće koje će dobiti službenik koji se spori s Gradom dobio bi i da je ostao na radnom mjestu koje nam je suvišno

Bilić odgovorio: Plaće koje će dobiti službenik koji se spori s Gradom dobio bi i da je ostao na radnom mjestu koje nam je suvišno

Od tri spora vezana za sistematizaciju gradske uprave, a u kojoj je broj djelatnika smanjen za 12, jedna je presuda u korist Grada, jedan spor još je u tijeku, a jedan je vraćen u ponovni postupak, naveo je gradonačelnik Trogira

Gradonačelnik Trogira Ante Bilić odgovorio je Mladeži HDZ-a Trogir koja je tražila da iz svog džepa plati troškove zbog nezakonitog otkaza Mati Čaljkušiću.

- Čestitao bih Mladeži HDZ-a Trogir na pisanoj aktivnosti koja im se ne može poreći. Apsolutno podržavam ukazivanje na bilo kakve radnje koje nisu u korist Grada, ali na njihovu žalost ni ovaj put im tvrdnje ne stoje niti su iz ovog pokušaja uspjeli diskreditirati moj rad i rad mojih suradnika. Grad Trogir ne gubi sporove na štetu gradskog novca. Od tri spora vezana za sistematizaciju gradske uprave, a u kojoj je broj djelatnika smanjen za 12, jedna je presuda u korist Grada, jedan spor još je u tijeku, a jedan je vraćen u ponovni postupak - odgovorio je Bilić.

Istaknuo je i da nitko nikad nije osporio da će svi bivši gradski službenici dobiti sve što im po slovu zakona pripada.

- Dapače, u više navrata smo naglašavali da ćemo ispoštovati presude suda. Plaće koje će dobiti službenik koji se spori s Gradom su plaće koje bi dobio i da je ostao na radnom mjestu koje smo u novoj sistematizaciji ocijenili suvišnim s obzirom na to da cijeli odjel za EU fondove nije opravdao svoje postojanje svojim rezultatima. Ono što nas veseli da tog troška od danas više nemamo - naveo je trogirski gradonačelnik.

Novom sistematizacijom, napominje, prosječno štede oko 120.000 kuna mjesečno na plaćama djelatnika. Od 1.1. do 1.7.2019. trošak plaća manji im je za 999.997 kuna u odnosu na trošak plaća za prvih šest mjeseci 2018. 

- Veseli me što ta sredstva možemo uložiti u konkretne projekte, a ne u financiranje ogromnog pogona koji smo u korist građana smanjili na primjerene gabarite. Zadovoljni smo i što smo uspjeli sanirati 33 milijuna kuna duga HDZ-ove vlasti, od kredita za plaće nogometašima, do tiskarskog stroja koji se nikad nije koristio i slično, tako da Trogir zaista kreće u veliki investicijski ciklus bez financijskih dubioza - najavio je gradonačelnik Trogira. 

Ponovio je da i dalje stoji iza svojih riječi što znači da ću nastaviti savjesno raspolagati novcem građana tako da se za svaku kunu zna odakle je došla i na što se troši. 

- Napomenuo bih za kraj da sam posebno sretan prihodima Kule Kamerlengo koja je od ulaznica samo u kolovozu 2019. zaradila 894.000 kuna, a u cijeloj 2014., kada je blagajnu vodila Mladež HDZ-a, prihodi Kule bili su samo 1.064.000 kuna - zaključio je Bilić.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(51158, "");
Pregledaj komentare