Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
BIT ĆE MJESTA Osigurani svi preduvjeti za garažu u Vrančićevoj ulici
NAŠ GRAD Gradsko vijeće i rad gradskih tvrtki Piše: Dalmatinski portal

BIT ĆE MJESTA Osigurani svi preduvjeti za garažu u Vrančićevoj ulici

Pauk je tražio odgovore

Garaža u Vrančićevoj ulici bit će realizirana sredstvima EIB-a, svi su preduvjeti osigurani od strane gradske firme Split parking. Izravan odgovor od direktora gradske firme Davora Matošića dobio je vijećnik Domovinskog pokreta Martin Mladen Pauk koji je i inzistirao na rekonstrukciji.

- Cijenjeni direktore, znate kako svi jednoglasno podržavamo napore vaše tvrtke po pitanju izgradnje novih garaža kao nužnog uvjeta za rješavanje gorućeg problema nedostatka parkirnih mjesta u gradu.

Trenutno su u gradnji dvije garaže na Lokvama i Splitu 3 čiji se dovršetak očekuje kroz 3-4 mjeseca, a započeto je s gradnjom od nule u veljači.

Kako je moguće da u istom periodu nije ishođena dozvola za uređenje već izgrađene garaže u Vrančićevoj, iako je ta točka već dvaput bila na sjednicama Vijeća i jednoglasno je usvojena? - pitao je.

Naveo je Matošiću kako su u Vrančićevoj ulici potrebni samo manji radovi na uređenju rasvjete, odvoda i protupožarnog sustava.

- Prije šest mjeseci ste nam dali procjenu kako će garaža biti useljiva krajem ljeta.

Taj rok uskoro istječe, a radovi nisu pokrenuti budući da gradski odjel za urbanizam i izgradnju još uvijek nije dao dozvolu za početak radova. Kad će konačno početi radovi na uređenju garaže u Vrančićevoj i koga smatrate odgovornim za ovakvo odugovlačenje? - pitao je.

Odgovor Matošića bio je sažet i izravan:

- Split parking je osigurao sredstva za garažu i predao zahtjev za izdavanje dozvole gradskoj službi za urbanizam i izgradnju. Svi su preduvjeti ispunjeni, a za gradnju je potrebno tri do četiri mjeseca uz mjesec dana trajanja natječaja. Od trenutka izdavanja dozvole do useljenja garaže neće proći više od 6 mjeseci - obećao je direktor.

Vaša reakcija na temu