Foto: Milan Šabić REKORDNA KAZNA Bivša HAC-ovka dobila 10 godina zatvora, vozačka joj oduzeta do kraja života

REKORDNA KAZNA Bivša HAC-ovka dobila 10 godina zatvora, vozačka joj oduzeta do kraja života

Sudac Dinko Mešin izrekao je vrlo strogu sankciju. Smatra da će se jedino tako ispuniti svrha kažnjavanja

Ivana Tena Gotovac Soldić osuđena je danas na čak 10 godina zatvora zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je krajem listopada prošle godine na Poljičkoj cesti poginula 19-godišnja studentica iz Čapljine Marija Ćorić

Osim toga, Gotovac Soldić doživotno je zabranjeno upravljanje svim vrstama motornih vozila. Sudac Dinko Mešin smatra da će se jedino tako ispuniti svrha kažnjavanja. 

Maksimalna kazna je bila inače 12 godina zatvora. Okrivljenoj su kao olakotne okolnosti uzete kaznena neosuđivanost, priznanje djela, to što je rekla da joj je žao na pripremnom ročištu. 

Otegotne su okolnosti vožnja pod utjecajem alkohola, prolazak kroz crveno, konzumiranje tableta, to što se nije zaustavila te činjenica da je vozila unatoč tome što je na snazi bila zabrana upravljanja radi ranijeg prekršaja. Gotovac Soldić nekoliko puta je već kažnjena zbog prekršaja u prometu, četiri puta zbog alkohola, jednom zbog brzine i jednom zato što je vozila bez vozačke. Sve to, smatra sudac Mešin, ukazuje da ova prometna nesreća nije bila izolirani slučaj. 

Gotovac Soldić oslobođena je za nepružanje pomoći nakon nesreće. Naime, nije dokazano da je oborena pješakinja bila dovoljno dugo živa nakon naleta vozila da bi joj se mogla pružiti pomoć. 

Gotovac Soldić produžen je pritvor, a sudac Mešin obavezao ju je i na plaćanje sudskih troškova od 28 tisuća kuna. 

Presuda nije iznenađenje jer Mešin se dosad već nekoliko puta istaknuo neuobičajeno oštrim sankcijama, pa i onima vezanim za promet. Dok je sudio na Općinskom sudu u Splitu, na četiri i pol godine zatvora osudio je Silvija Karbića koji je pijan pretječući kolonu u zavoju preko pune linije neregistriranim vozilom skrivio prometnu nesreću u kojoj je poginuo njegov suvozač. 

Gotovac Soldić nesreću je skrivila za upravljačem Audija A3 s kojim je projurila preko raskrižja dok joj je bilo upaljeno crveno svjetlo. Oborila je pješakinju Ćorić i pobjegla ne zaustavivši se. U postupku se doznalo da se poslije toga našla sa suprugom te tražila od njega da prijavi krađu vozila. Na suđenju je tvrdila da se nesreće ne sjeća, no suprug je naveo da mu je opisala što se dogodilo. Imala je promil alkohola, priznala je da je tri dana pila tablete normabela. U svojoj obrani uglavnom je govorila kako joj je bilo teško u životu. Suca je zamolila da bude blag i ne podlegne medijskom pritisku, no to joj očito nije pomoglo. 

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(48268, "");
Pregledaj komentare
29