Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Bjegunac iz slučaja Pauk: Predat ću se policiji pod jednim uvjetom

Bjegunac iz slučaja Pauk: Predat ću se policiji pod jednim uvjetom

'Nikoga nisam iznuđivao'

Policija i dalje ne otkriva detalje iz istrage o nestanku novca iz kuće šibensko-kninskog župana Gorana Pauka i navodne iznude člana njegove obitelji. Zasad se pouzdano zna da se u istražnom zatvoru u Šibeniku nalazi 20-godišnjak kojega se povezuje sa slučajem, a dio medija jučer je objavio informaciju da je jedna osoba u bijegu, piše ŠibenikIN. 

Radi se o 28-godišnjem Šibenčaninu koji se javio redakciji ŠibenikIN-a. U mailu tvrdi da nikakve iznude nije bilo, ali i da se voljan predati policiji ako mu se omogući poligrafsko ispitivanje.

Njegovu izjavu prenosimo u cijelosti:

'Sve optužbe za koje me se tereti temelje se isključivo na nečijim riječima, te po stručnom mišljenju mog odvjetnika, koji smatra da stvarnih materijalnih dokaza protiv mene nema, oslobađajuća presuda je neupitna.

Molim državno odvjetništvo i sud da mi omogući poligrafsko testiranje kako bi se što prije saznala istina koja bi skinula ljagu s mog imena. Također da se poligrafski ispita i član obitelji župana koji me tereti za iznudu.

Svima koji smatraju da istinu znaju i da se mora saznati ne bi smjelo smetati dokazivanje iste poligrafskim testiranjem za koje smatram da je jedini način da se išta utvrdi.

Ove teške optužbe, za koje sam neslužbeno doznao da me se tereti, su više nego dovoljne da mi unište život. Ne vidim drugog načina da optužbe opovrgnem osim odgovaranjem na pitanja sastavljena od strane stručnih osoba.

Događaj koji je doveo do ovoga je sljedeći: prije nekoliko dana kad sam se susreo s članom obitelji g. Gorana Pauka (kojem ne znam ime) kroz kratki razgovor smo došli do dogovora da bi mi on posudio određenu manju svotu novca koja mi je bila potrebna za hitno podmirenje duga trećoj strani. Ja sam mu za uzvrat kao jamstvo povrata u zalog ponudio moj motor ili automobil. On je kategorički odbio prihvatiti išta od ponuđenog. Nakon što mi je na povjerenje donio novac zamolio me da ga provozam na tom istom motoru, a nakon kratke vožnje izrazio je želju da ga naučim voziti motor na što sam ja i pristao.

Moram naglasiti da se radilo isključivo o dogovoru, te da smo se tu večer razišli prijateljski. Nikakva prisila ili iznuda nije dolazila u obzir kako sad čujem da me se optužuje.

U ovoj cijeloj priči nejasno je zašto su odbačeni ostali akteri (koji su se ranije spominjali), a kojima je član obitelji župana davao ili posuđivao novac kroz duže vremensko razdoblje. Zašto ta ista osoba, ako se radilo o iznudi, nije ranije upozorila članove svoje obitelji da ga na vrijeme zaštite, a očito je po svemu do sada navedenom u medijima imao vremena i prilika.'

Glasnogovornica šibenske policije Marica Kosor nije mogla potvrditi je li 28-godišnjak osumnjičenik ili se za njim traga zbog mogućih saznanja koje ima o slučaju. Ponovila je da je kriminalistička obrada u tijeku te da nikakve informacije do zaključenja istrage ne može davati, piše ŠibenikIN.

Vaša reakcija na temu