Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Bježao policiji na motoru u pješačkoj zoni, priveden sucu zbog remećenja reda i mira

Bježao policiji na motoru u pješačkoj zoni, priveden sucu zbog remećenja reda i mira

Protiv 21-godišnjaka podignut će optužni prijedlog zbog niza prometnih prekršaja

Splitska policija dovršilo je kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom koji je jučer bježao policiji na motoru u pješačkoj zoni u centru grada. Priveden je prekršajnom sucu zbog narušavanja javnog reda i mira, ali će biti prijavljen i za niz prometnih prekršaja. Nije se zaustavio na policijsku zapovijed, brzo je vozio u pješačkoj zoni, nema vozačku, ni prometnu, motor je neregistriran…

Evo što su nam u policiji kazali o rezultatima istraživanja.

'Utvrđena je sumnja da je 6. kolovoza u pješačkoj zoni u ulici Kralja Tomislava u Splitu 21-godišnjak upravljao motociklom bježeći ispred policijskih službenika koji su ga prethodno pokušali zaustaviti te su ga pratili pod upaljenim svjetlosnim i zvučnim signalima. Međutim, kako daljnjim postupanjem ne bi doveli u opasnost sigurnost građana, prekinuli su potjeru, dok je 21-godišnjak nastavio daljnju vožnju kroz pješačku zonu kojom prilikom je na naročito drzak način narušavao javni red naizmjeničnim naglim ubrzavanjem i kočenjem motocikla i stvaranjem buke, i to u nazočnosti većeg broja građana. Uslijed neprilagođene brine izgubio je nadzor nad motociklom i pao na tlo. Nije tražio liječničku pomoć te je uz uporabu sredstava prisile priveden u službene prostorije. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju uz optužni prijedlog za prekršaj članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira doveden je u nadležni sud, dok će se zbog sumnje da je počinio veći broj prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, i to odredbi članka 51, 216, 238, 242, 12 i 282 protiv njega podnijeti optužni prijedlog', kažu u policiji.

Vaša reakcija na temu