Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: MUP Bježao policiji pa se zabio u MUP-ov automobil, dobio kaznu od 500 kuna

Bježao policiji pa se zabio u MUP-ov automobil, dobio kaznu od 500 kuna

Puno više ga je koštala vožnja bez vozačke i prometne

Općinski prekršajni sud u Splitu presudio je Marku Dujmoviću za incident iz studenog 2021. u Kaštelima kada je bježao policiji i vožnjom u rikverc udario MUP-ov Volkswagen. Za udaranje u policijsko vozilo kažnjen je s 500 kuna, no puno više ga je koštala vožnja bez vozačke i prometne. Za svaki prekršaj je kažnjen sa po 10 tisuća kuna pa mu je izrečena ukupna novčana kazna od 20.500 kuna, a na tri mjeseca ostao je i bez vozačke B kategorije. 

O događaju je izvijestila i splitska policija jer je došlo do uporabe oružja. Dujmovića su zamijetili u automobilu premda je imao zabranu upravljanja. Pokušali su ga zaustaviti, no on se dao u bijeg. Postavljena je blokada, no Dujmović se ni time nije obeshrabrio pa je policajac zapucao iz pištolja. Tada je Dujmović vožnjom u rikverc udario u policijski auto. Zaustavio se i zaključao u vozilu. Uspjeli su ga izvući i privesti uz uporabu sile. 

Dujmović je nedavno kažnjen na Općinskom sudu u Splitu djelomičnom uvjetnom osudom zbog bijega policiji u srpnju 2020. Tada je za njim bila raspisana potraga. Policajci su ga uočili u vozilu. Pošli su za njim, a on je skrenuo u usku ulicu. Morao se zaustaviti kada je iz suprotnog smjera naišao drugi automobil. Pokušao ga je izgurati, ali bez uspjeha. I tada je policija pucala jer se Dujmović opet vožnjom u rikverc zabio u prednji dio policijskog kombija. 

Dujmoviću je i dalje aktivan postupak za prisilu prema službenoj osobi. U pitanju je događaj iz svibnja 2018. i napad na policajce koji su ga zatekli u provali u trafiku u Spinutu. Jednog policajca je ozlijedio nožem, a svladan je tek kada je policija u njega ispalila više metaka. Dva puta je osuđen na zatvor, no postupak je vraćen na ponovno suđenje.

Vaša reakcija na temu