Blaženko Boban povodom svetog Nikole darivao djecu i mlade doma 'Maestral', COO 'Slava Raškaj' i CO 'Juraj Bonači'

Blaženko Boban povodom svetog Nikole darivao djecu i mlade doma 'Maestral', COO 'Slava Raškaj' i CO 'Juraj Bonači'

Splitsko-dalmatinska županija je kao i prijašnjih godina izdvojila nešto više od 300 tisuća kuna za 9 ustanova, 12 udruga, 5 vjerskih organizacija, 4 doma za starije i nemoćne te za dvije obitelji

Ove godine, kaže jedna teta iz doma za djecu i mladež: -Krampus nije ni navraćao u Dom za djecu i mladež, kao ni u centre za obrazovanje i djecu, jer su sva djeca bila jednostavno – dobra. Zato je djecu i mlade danas, na sv. Nikolu, s rukama punim slastica i darova, posjetio njihov župan Blaženko Boban.

Nastavljajući jučer započete predbožićne posjete ustanovama, domovima i centrima čiji rad Županija prati i podupire tijekom godine, župan je danas sa suradnicima najprije pohodio Dom za djecu i mladež Maestral, te potom štićenike Centra za odgoj i obrazovanje Slava Raškaj i Specijalnog centra za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači.

U ugodnom razgovoru i druženju s mladima i njihovim ravnateljicama v. d. ravnateljicom doma Maestral Jelenom Burazin, ravnateljicom COO Slava Raškaj Željkom Paleka i ravnateljicom Specijalnog centra za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači Snježanom Čotić, župan se pobliže upoznao s radom ovih ustanova i poteškoćama s kojima se ravnateljice susreću u svakodnevnom radu. One su iznijele i neke konkretne prijedloge koje je župan sa zanimanjem saslušao. U razgovoru s ravnateljicom Centra Slava Raškaj, Željkom Paleka, župan se prisjetio da je točno na današnji dan prošle godine, nakon izvedenog programa i veselih pjesama koje su djeca priredili, obećao tu 'glumačku družbu' pozvati u HNK Split za Dan županije što se i ostvarilo ove godine.

- Rekao sam tada Anti i ostalima da me strah hoće li više htjeti nastupati za županiju kada postanu slavni i prepoznati u cijeloj Hrvatskoj - našalio se župan, te zahvalio djeci što ovakvim nastupima i svojim odnosom prema životu vraćaju nadu da će i njima i svima nama ubuduće biti bolje i ljepše živjeti u Lijepoj našoj. Ravnateljica Paleka je zahvalila županu i predstavnicima grada Splita na ovoj posjeti i na darovima.

- Jutro nam je lijepo počelo, neka nam svima budu takvi svi ovi dani pred nama - kazala je ravnateljica, te je novinarima rekla nešto više o opremanju doma i popunjavanju tima stručnjaka u podružnici centra Slave Raškaj u Podbablju.

U domu Maestral župan je podsjetio novinare da je već u prvoj godini nakon izbora za župana potpisao odluku kojom je Splitsko-dalmatinska županija Maestralu darovala jedan stan koji sada koriste štićenice ovoga Doma sa stručnim osobljem doma koje živi s njima u tom stanu.

- Problem je zakonski što djeca po navršenoj 18. godini ne mogu dalje ostajati u domu nego se moraju osamostaliti. Još kao gradonačelnik Solina sam, suočen s tim problemom, prije šest godina donio odluku o dodjeli jednog stana u kojemu i danas živi petero štićenika Maestrala koje planiram ovih dana privatno posjetiti. Jedino u sinergiji čelnika lokalne i područne uprave i središnje vlasti, možemo nastojati taj problem sustavno rješavati i svi skupa biti sveti Nikola ovoj djeci u potrebi - kazao je župan, te je na kraju ovoga posjeta čestitao svoj djeci grada Splita, županije, Hrvatske i cijeloga svijeta, svim pomorcima i putnicima njihova zaštitnika sv. Nikolu. Zaželio je župan i sretan imendan svim Nikolama, Nikolinama i onima koji imaju izvedenice iz ovoga lijepog imena.

Župan je ravnateljicama Doma Maestral i oba Centra darovao čekove vrijednosti po deset tisuća kuna.

Županija je, naime, kao i prijašnjih godina izdvojila nešto više od 300 tisuća kuna za 9 ustanova, 12 udruga, 5 vjerskih organizacija, 4 doma za starije i nemoćne te za dvije obitelji.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare
14