Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
BlockSplit 3 konferencija okupila svjetski priznate stručnjake

BlockSplit 3 konferencija okupila svjetski priznate stručnjake

'Skybreach objedinjuje svu tehnologiju koju smo do sada izgradili i samostalno evoluira kroz odluke zajednice'

Nakon dvije godine pauze dočekali smo povratak najvećeg regionalnog blockchain događaja. Zbog velikog broja posjetitelja organizatori su se odlučili na čak tri pozornice - dvije u Hrvatskom domu, a jednu u Gradskom kazalištu lutaka. Dvodnevnu konferenciju, čiji je domaćin UBIK, svečano je otvorio Vlaho Hrdalo predsjednik hrvatske krovne udruge za blockchain i kriptovalute i Antonio Perić-Mažar, suosnivač BlockSplit konferencije.


S oduševljenjem ih je pozdravilo više od 600 sudionika, a potom je riječ preuzeo osnivač najnaprednije NFT platforme, Bruno Škvorc.

- Predavanje je bilo zaista dinamično, a izuzetno mi je drago što su sudionici pokazali veliko zanimanje i uključili se pitanjima. RMRK jedinstveni 2.0 protokol omogućuje i onim osobama s manje tehničkog znanja da stvaraju NFT projekte, a zbog RMRK-ovog specifičnog seta standarda, NFT-ovi mogu evoluirati s vremenom, biti vlasnici drugih NFT-ova i time postići kompatibilnost s budućim projektima koji dolaze - rekao je.

Velikom predanošću i entuzijazmom nagovijestio je novi Skybreach Land Sale projekt, decentralizirani metaverse te rekao: 'Skybreach objedinjuje svu tehnologiju koju smo do sada izgradili i samostalno evoluira kroz odluke zajednice, a pritom ne treba centralni server na kojem vrti svoju infrastrukturu. To je prvi i jedini decentralizirani metaverse projekt'.


Porazgovarali smo i sa suosnivačem Sommelier-a i Iqulusion-a, Zaki Manianom.

- Veliko je zadovoljstvo biti opet u Hrvatskoj. Već sam neko vrijeme tu, jer sam prisustvovao BlockDown-u, a BlockSplit konferenciju nisam htio propustiti. Organizacija je odlična, domaćini vrlo ljubazni i za mene je ovo neprocjenjivo iskustvo. Zapravo, na BlockSplit-u održavamo svoju prvu radionicu ikada i vrlo smo uzbuđeni. Sigurno se pitate što je to Sommelier. Riječ je o blockchain protokolu koji pomaže automatizirati dodjelu kapitala LP-ovima, kako bi se povećali doprinosi. Zapravo, protokol će u potpunosti biti predstavljen javnosti, nadamo se, do kraja mjeseca. Upravo zbog toga, BlockSplit je za nas idealna prilika za predstavljanje projekta i upoznavanje više od 30 stručnjaka, od programera do poslovnih lidera - kazao je.


S ciljem što kvalitetnije organizacije, u ponedjeljak, 23. svibnja, je održan sastanak u hotelu Park na temu kriptoregulacije te kvalitetnije porezne strukture za digitalnu imovinu. Sastanak je vodio Vlaho Hrdalo, predsjednik hrvatske krovne udruge za blockchain i kriptovalute, a prisustvovali su Filip Šaravanja, koordinator za fintech u HANFA-i, Linardo Martinčević, fintech koordinator HNB-a, Nikola Škorić, osnivač i direktor Electrocoina te drugi stručnjaci.

- Ideja, cilj konferencije je ojačati zajednicu koja se bavi razvojem poslovnih modela i tehnologije u blockchainu. Želimo stvoriti ugodno mjesto za učenje, druženje i zabavu. Od samih početaka do danas konferencija je nadmašila očekivanja pa sada brojimo više od 600 sudionika, što je zaista veliki uspjeh. S obzirom na to da nas je pojava korona virusa nekako zaustavila u zaletu ostvarenja punog potencijala konferencije, oduševili smo se što je snaga zajednice jačala i u to vrijeme bez aktivnosti. Za sada su povratne informacije i više nego pozitivne te se nadamo da će ova konferencija biti odlična za sve sudionike. Iza nas stoji puno truda, odricanja, logističke koordinacije, potrudili smo se obuhvatiti potrebe svih i podignuti konferenciju na zavidnu razinu. Znate kako kažu dobar glas se daleko čuje - kazao nam je suosnivač BlockSplit konferencije, Antonio Perić-Mažar.



Ovaj tjedan će svi sudionici imati priliku sudjelovati u brojnim radionicama, predavanjima i panelima na temu NFT-a, DeFi-a i DAO-a, a sigurno smo kako zabave neće manjkati.

Više informacija možete saznati na: https://blocksplit.net/

Vaša reakcija na temu