Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: SDŽ BOBAN I SANADER OBIŠLI POŽARIŠTE 'Dobra je vijest da kuće nisu ugrožene'

BOBAN I SANADER OBIŠLI POŽARIŠTE 'Dobra je vijest da kuće nisu ugrožene'

'Vatrogasci se nadaju kako će požar brzo suzbiti'

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban i predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice te potpredsjednik Hrvatskoga sabora Ante Sanader poslijepodne su obišli požarište na Čiovu te se susreli s gasiteljima. 

Župan Boban istaknuo je kako je trenutno situacija zahtjevna, ali se velika nada polaže u hrabre vatrogasce. 

'Dobra je vijest da kuće nisu ugrožene i da nam vremenske prilike idu na ruku ovim hrabrim momcima. Bitno je da se što više vatre suzbije dok kanaderi mogu letjeti. Gust je dim i ljudi su se poplašili. 

U razgovoru s vatrogascima doznajem kako se oni nadaju da će ovaj požar brzo suzbiti, a kopnene snage cijelu će noć dežurati i suzbijati rubna područja požarišta kako se vatra ne bi približila kućama. 

Požar na teritoriju Općine Okrug, ali gori i na području i Grada Splita, jer je jedan dio Čiova teritorijalni dio Grada Splita', izjavio je župan. 

Vaša reakcija na temu