Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Boban o govoru predsjednika Europskog parlamenta: Ne mogu vjerovati da netko ozbiljan uopće može takvo što izreći

Boban o govoru predsjednika Europskog parlamenta: Ne mogu vjerovati da netko ozbiljan uopće može takvo što izreći

- Najoštrije osuđujem ovu skandaloznu izjavu koju shvaćam kao uvredu hrvatskoj državi i cijelom hrvatskom narodu - rekao je župan

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban komentirao je izjavu 'Živjela talijanska Istra i talijanska Dalmacija!' koju je izrekao predsjednik Europskog parlamenta Antonio Tajani na komemoraciji u Trstu.

- Kontekst komemoriranja žrtvama nikada i nikako ne bi smio biti korišten za neprimjerene izjave i zapaljivu retoriku. Stoga najoštrije osuđujem ovu skandaloznu izjavu koju shvaćam kao uvredu hrvatskoj državi i cijelom hrvatskom narodu. Ne mogu vjerovati da netko ozbiljan uopće može takvo što izreći. Hrvatska je kulturna europska zemlja, uvijek otvorenih vrata za dobronamjerne građane bilo koje rase, vjere i nacionalnosti, a onima koji vrijeđaju naš nacionalni ponos i dovode u pitanje našu suverenost mogu poručiti da ovdje nisu dobrodošli - izjavio je župan.

Vaša reakcija na temu