Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Boban otvorio 'Big game fishing' u Komiži

Boban otvorio 'Big game fishing' u Komiži

Komiža je uistinu najribarskije mjesto na Jadranu - rekao je splitsko-dalmatinski župan

Sinoć je u Komiži župan Blaženko Boban otvarajući ovogodišnje natjecanje 'Big game fishing' u pozdravnom govoru kazao:

- Zadovoljstvo mi je otvoriti ovu značajnu sportsko-turističku manifestaciju, koja se održava u 'najribarskijem mistu na svitu', gradiću koji je povukao najviše sredstva iz EU fondova u Hrvatskoj u svojoj kategoriji, što sve daje novi zamašnjak otoku.

Bogati program koji su pripremili domaćini nastavlja se danas, sutra i u subotu od 8 ujutro, do 17 sati, kada su posade na moru, pa u 20 sati slijedi vaganje ulova. Nakon toga je bila zabava za narod na komiškoj rivi. U subotu ujutro će djeca od 7 do 14 godina isploviti na falkušama, tradicijskim plovilima komiških ribara, u svoj 'mali ribolov'.

Nakon kratke vožnje jednim od natjecateljskih plovila, župan je komentirao ovaj događaj:

- Komiža je uistinu najribarskije mjesto na Jadranu. Riječ je o najisturenijoj lokalnoj zajednici u našoj županiji. Lokalnoj zajednici koja jako puno radi u tradicijskom smislu po pitanju ribarstva i jako ga dobro interpretira sada u turističkom smislu. Danas je ovdje više od 30 plovila iz 10 zemalja, s puno posada i ljudi koji su malo 'dubljeg džepa', a to je jedan vid turizma koji nama odgovara pogotovo na ovim destinacijama koje su isturene poput Komiže. Na izvjestan način posebno sam sretan što domicilno stanovništvo prepoznaje ovakve akcije i pokreće cijelu priču. U planu nam je i izgradnja dviju ribarskih luka a jedna od njih predviđena je i ovdje u Komiži - najavio je župan nove investicije prije odlaska iz Komiže u grad Vis.

Sa županom u pratnji bio je i pročelnik UO za pomorstvo i turizam Stipe Čogelja koji je u izjavi za novinare naglasio županijsku strategiju daljnjeg razvoja održivog  turizma i sve što se čini na produljenju turističke sezone:

- Županijskom 'Studijom nosivih kapaciteta u turizmu' predvidjeli smo manji broj turista s višom potrošnjom. Zanimljivo je da su u predsezoni, primjerice Istra i Primorsko-goranska županija imali značajne gubitke, dok smo mi u Splitsko-dalmatinskoj županiji zabilježili, iako skromno, ali ipak povećanje broja turista 1-2 posto u odnosu na isto vrijeme prošle godine. Već sada radimo na ciljanom oglašavanju otvarajući nova tržišta, kao što je Daleki istok. Ovaj događaj u Komiži, kao i druga slična sportska događanja, kao što su ronilački turizam, golf turizam i druge vezane za sport i rekreaciju, potičemo kroz županijski projekt 'Pomorska baština' - kazao je Čogelja.

Posjet gradu Visu

Danas (četvrtak) se u gradu Visu župan Boban susreo s rektorom splitskog Sveučilišta dr. Draganom Ljutićem i prorektorima, s kojima je razgovarao o daljnjim koracima u pravcu decentralizacije Sveučilišta. U dogovoru s gradonačelnikom Visa Ivom Radicom, planira se otvaranje „Hrvatskog Centra za akademske izazove“ u prostorima bivše pučke škole Vis.

Nakon toga župan je sa suradnicima posjetio ispostavu županijskoga Doma za starije i nemoćne u Visu, gdje ih je dočekao ravnatelj Nediljko Šimunović. On je županu kazao kako je nedavno imao veliku štetu u prizemlju Doma, na cijevima za odvodnju. Župan Boban je na licu mjesta, nakon uvida u štetu, donio odluku o izdvajanju iz tekuće pričuve 150 tisuća kuna, ako bude potrebno i više, za sanaciju vodoopskrbnog i kanalizacijskog cjevovoda, ovoga inače prelijepog objekta.

Vaša reakcija na temu