Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Boban s Plenkovićem o Podgori: Vlada spremna financirati štetu

Boban s Plenkovićem o Podgori: Vlada spremna financirati štetu

Radi o modelu koji je primijenjen u Kokorićima

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban u srijedu je, prije dolaska na sastanak u Podgoru, razgovarao s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejom Plenkovićem, koji je istaknuo kako je Vlada spremna financirati materijalnu štetu nastalu prirodnom nepogodom na području Općine Podgora.

'Načelnica Podgore treba nama dostaviti zahtjev za proglašenjem prirodne nepogode s preliminarnim troškovnikom ukupne štete prilikom nepogode. Temeljem toga proglašavamo prirodnu nepogodu te isti dan šaljemo zahtjev Vladi za financiranje nastale materijalne štete bilo da se radi o fizičkim osobama ili o infrastrukturi', izjavio je Boban novinarima.

'Vlada nakon toga donosi odluku o sanaciji štete, a zatim se sredstva prebacuju Županiji, a mi ih prebacujemo Općini Podgora. Povjerenstvo će utvrditi konačnu štetu i temeljem toga te računa koji budu ispostavljeni isplatit će iznos štete', zaključio je župan.

Pojasnio je kako se radi o modelu koji je primijenjen u Kokorićima prilikom tamošnje poplave, gdje su građani bili u cijelosti isplaćeni za saniranu štetu na području zahvaćenom prirodnom nepogodom.

Vaša reakcija na temu