Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
BOJAN IVOŠEVIĆ PRVI PUT PRED KAMERAMA NAKON INCIDENTA 'Naučio sam lekciju, ne smijem komentirati rad medijskih kuća'

BOJAN IVOŠEVIĆ PRVI PUT PRED KAMERAMA NAKON INCIDENTA 'Naučio sam lekciju, ne smijem komentirati rad medijskih kuća'

'Radit ću što radi i premijer kada je u kampanji'

Zamjenik splitskog gradonačelnika Bojan Ivošević prvi put je stao pred kamere nakon što je Slobodna Dalmacija objavila da je urednici gradske redakcije Nikolini Lulić poručio da će piti krv. Gradonačelnik Ivica Puljak je rekao da će se Ivošević povući iz javnosti i raditi na poboljšanju komunikacijskih vještina na radionici. Evo što je Ivošević jutros kazao novinarima uoči sjednice Gradskog vijeća. 

'Znam da sam rekao da se neću obraćati medijima mjesec dana. To planiram održati, ovdje sam prije svega da napravim jedan ljudski čin koji je, smatram, potreban, a u onom trenutku nije bio moguć jer nisam bio u zemlji. 

Ispričavam se novinarki Nikolini Lulić i svakoj drugoj osobi koja se možda osjetila povrijeđena mojim riječima i načinom komunikacije. Tu sam lekciju naučio. Neke stvari ću promijeniti u svom životu. Ono što ne mogu promijeniti, ne mogu vratiti vrijeme nazad. 

Znam da mnogi od vas neće vjerovati mojoj isprici i mojim riječima da se to neće ponoviti. Potpuno vas razumijem. Ne bih bio ni prvi, ni zadnji političar koji je rekao da nešto neće ponoviti i onda ponovno ponovi. 

Podsjetit ću vas da sam dao neka obećanja u kampanji koja su se činila nerealna i neostvariva. I to smo napravili. Ovo obećanje je jednako onome kad smo obećali da ćemo očistiti Hrvojevu, uvesti red u grad i Istočnu obalu. Ovako nešto, iz mojih usta, ja vam garantiram, neće se ponoviti. 

Isto tako, ako imate kakva pitanja, tu je kolega Antonio da odgovori. Ja sam tu ako imate još ikakvo pitanje o ovom slučaju jer ne smatram primjerenim izaći pred medije i onda ne odgovarati na pitanja. Vi imate pravo raditi svoj posao. Trudit ću se da maksimalno olakšam dostupnost svih informacija', kazao je Ivošević. 

Novinari su ga pitali je li svjestan da više nije aktivist i kako je njegova komunikacija naštetila gradonačelniku i drugim ljudima oko njega. 

'Nisam član nijedne stranke. Ispričavam se gradonačelniku, zamjeniku i svim vijećnicima i članovima njegove stranke što neke moje loše odluke se vežu uz njih. Svjestan sam da više nisam aktivist, nego zamjenik gradonačelnika. Toga sam potpuno svjestan i takva stvar se neće ponoviti i neće biti na sramotu našeg grada', kazao je Ivošević. 

Što će promijeniti?

'Prije svega, mislim da moram promijeniti način komunikacije s novinarima. Ja sam ostao u starom 'modu' kada sam bio aktivist i kada sam imao neformalni vid komunikacije. Moja funkcija to više ne dozvoljava, to se promijenilo sada momentalno. Ne vidim ništa sporno što ću, kao i svi drugi političari u ovoj zemlji, dodatno raditi na svojim komunikacijskim vještinama. Ono što premijer radi kada ide u kampanju, vjerojatno ću i ja raditi', kazao je Ivošević. 

Bi li on tražio ostavku od nekog drugog za ovakav slučaj? 

'Za početak zahtijevao bi ispriku. Vjerojatno kao oporba i ostavku. Mislim da je to normalni politički diskurs. Ja sam se Nikolini Lulić već u razgovoru ispričao, a ispričao sam se i ponovno. Ispričat ću se koliko god puta treba', rekao je Ivošević. 

Novinari su ga pitali i da komentira izjave o reketu Slobodne Dalmacije prema Gradu Splitu. 

'Ono što sam naučio je da ja, kao zamjenik gradonačelnika, ne bih trebao komentirati rad medija ni u kom smislu. Ako želim komentirati, ne mogu to izgovoriti kao zamjenik gradonačelnika. Ono što mogu reći je da smo u dva navrata odbili poslovnu suradnju u vrijednosti od 460 tisuća kuna, i to je to. Naučio sam lekciju, ne smijem komentirati rad medijskih kuća', kazao je Ivošević.


Vaša reakcija na temu