Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
BORAC U UTRCI ZA GRADONAČELNIKA OMIŠA Dino Belošević: Kao da smo u slobodnom padu prema općoj katastrofi, ali još nismo budni!

BORAC U UTRCI ZA GRADONAČELNIKA OMIŠA Dino Belošević: Kao da smo u slobodnom padu prema općoj katastrofi, ali još nismo budni!

Istaknuti ljudi Domovinskog pokreta Mate Šimundić i Marko Žaja bili su na predstavljanju kandidature

Dino Belošević iz Domovinskog pokreta danas je, na predstavljanju kod omiškog hotela Plaža, snažno krenuo u utrku za mjesto omiškog gradonačelnika. Junak iz ringa namjerava svoju besprijekornu životnu i akademsku priču pretočiti u pobjedu u političkoj areni. 

Belošević je borac poznat po nadimku 'Omiška stina', novo lice u političkoj areni, a koliko je važan svojoj stranci pokazuje i to da su današnjem predstavljanju Beloševićeve kandidature nazočili i Mate Šimundić i Marko Žaja, kandidati Domovinskog pokreta za župana i dožupana Splitsko-dalmatinske županije. 

Belošević je, uz niz nacionalnih uspjeha u ringu, još godine 2011. postao svjetski prvak u kick boksu u superteškoj kategoriji, a trenutačno završava doktorat na Kineziološkom fakultetu u Splitu.

U svom predstavljanju Belošević je istaknuo neodrživost našega političkog sustava koji desetljećima forsira stranačke poslušnike i uhljebe, te ukazao na tragediju iseljavanja mladih, upozorivši na nepravde u HDZ-ovoj režiji, dvostruka mjerila, nepravedno sudstvo, namještene natječaje i nemogućnost da mladi stručnjaci svojim sposobnostima konkuriraju za pozicije. 

- Omiš je Hrvatska u malom - rekao je Belošević, te dodao: 

- Naš dragulj na obali s divnim zaleđem, ali uz sva prirodna bogatstva ne može svojim stanovnicima osigurati opstanak. Omiš i mjesta oko njega vape za cestama, vrtićima, školama, povezanošću. Kad se spustite na more i udaljite samo nekoliko kilometara od središta Omiša, vidite iste slike. Mala mjesta koja pokušavaju živjeti od turizma, blagoslovljena prirodnim ljepotama, plažama, suncem i morem. Sve nabrojeno loše čuvamo, a naša blaga uzurpiraju lokalni moćnici koji rade što hoće!

Belošević se u posljednjim javnim istupima zalaže za to da nadležnost nad cijelim tokom rijeke Cetine preuzme Grad Omiš, a rekao je i kako treba pronaći rješenja da se život olakša i starijim Omišankama i Omišanima.

Na kraju je gradonačelnički kandidat Domovinskog pokreta zaključio da za budućnost Omiša i okolice rješenje ne mogu biti oni koji su dosad upravljali gradom pod Mirabelom i tako ga unazadili,  te upozorio: 

- Kao da smo u slobodnom padu prema općoj katastrofi, ali još nismo budni!

Vaša reakcija na temu