Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
BORE SE ZA POSAO: Redari bespoštedno lijepe kazne za parkiranje

BORE SE ZA POSAO: Redari bespoštedno lijepe kazne za parkiranje

Ispune li normu, možda ne dobiju otkaz

Proteklih tjedana brojnim Splićanima u njihovim kvartovima ostavljena su upozorenja o prekršaju ispod brisača zbog parkiranja. Mjesta na kojima inače, u nedostatku parking mjesta, ostavljaju automobile, na pločniku ili uz rub ceste uz zgrade ili nebodere gdje žive. Lijepile su se kazne na Manušu, Splitu 3, Škrapama, Spinutu...Posljednje u nizu su kazne u Manđerovoj ulici. 

- Mi tu godinama parkiramo i nikada, ali nikada do sada nismo dobili niti upozorenje. Centar grada ionako ima problem s parkiranjem, a pogotovo tijekom turističke sezone. Nemamo gdje sa svojim automobilima - revoltiran je čitatelj koji nam je poslao i fotografije iz Manđerove ulice.

Počelo se šuškati i da se radi o diverziji prema zamjeniku Bojanu Ivoševiću od strane otpisanih prometnih redara novom sistematizacijom.  Međutim, ipak je suprotno. Kako doznajemo, bore se upravo za ostanak na poslu.

Na sastanku im je rečeno ako povećaju opseg rada i podignu nivo kažnjavanja kojega su imali prije pandemije da je moguće da ostanu zaposlenici.

Odnosno, da im se nakon proteka šest mjeseci koliko zakon nalaže za svojevrsni rok prije otkaza, može promijeniti status. Nakon toga, redari su se bacili na ispunjavanje norme. S obzirom na to da gotovo da nema kvarta gdje se ne može zalijepiti kazna, brzo će je ispuniti. 

Istini za volju, bilo je i nekoliko mailova gdje su susjedi zvali na intervenciju, ali primarna je bitka redara za egzistenciju. Ipak, upitno je što će biti kada dobiju rješenje o (ne)raspolaganju i hoće li zaista moći nastaviti kako se zamislilo.

Dogradonačelnik je u nezavidnoj poziciji, ne može im reći da prestanu lijepiti kazne na taj način jer bi ih time pozvao da zažmire na propise. U tom procjepu najveću cijenu plaćaju Splićani.

Vaša reakcija na temu