Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Milan Šabić Botaničkom vrtu na Marjanu se vraća stari sjaj, revitalizacija je vrijedna 9,1 milijun kuna

Botaničkom vrtu na Marjanu se vraća stari sjaj, revitalizacija je vrijedna 9,1 milijun kuna

Većina građevina je u vrlo lošem stanju

Grad Split započeo je proceduru postupka nabave za radove na Revitalizaciji Botaničkog vrta, u sklopu projekta 'Marjan 2020 – brdo prošlosti, oaza budućnosti'.

Nacrt dokumentacije o nabavi i troškovnik s popratnom dokumentacijom jučer su objavljeni na prethodno savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima, do 8. lipnja 2020. godine, do 12 sati. Procijenjena vrijednost nabave iznosi 9.100.000 kuna (bez PDV-a), a sve informacije o postupku savjetovanja nalaze se na poveznici https://cutt.ly/WyGrioY .

Botanički vrt na Marjanu danas čine staklenici i građevine (glavna zgrada, dva pomoćna objekta i niz priručnih spremišta) te velike zelene površine od kojih je manji dio uređen kao prezentacijski arboretum, dok je većina neiskorištena. 

- S obzirom na to da je većina građevina u izuzetno trošnom stanju, s nizom vidljivih oštećenja, Grad je odlučio uz pomoć EU sredstava izvršiti integralnu obnovu cijelog sklopa. Planira se revitalizacija botaničkog vrta koja je podijeljena u logičke cjeline: sanacija i obnova postojećih građevina, sanacija i obnova šetnica, preuređenje poljske kućice u suvenirnicu s pristupnom stazom, izgradnja sjenica i uređenje pripadajućeg krajobraza, izvedba 'botaničkih skala' te nabavka i sadnja biljaka. Cilj ovog projekta je vratiti vrtu stari sjaj te ga pretvoriti u mediteranski botanički vrt s autohtonim i kultiviranim ukrasnim, ljekovitim, aromatskim, endemičnim i začinskim biljem - poručuju iz Grada.

Vaša reakcija na temu