Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
BOŽINOVIĆ: Uvest ćemo restrikcije za Jadransku regiju

BOŽINOVIĆ: Uvest ćemo restrikcije za Jadransku regiju

'Brojevi rastu i mi moramo nešto napraviti'

U Hrvatskoj posljednjih dana raste broj novozaraženih. Tako je danas zabilježen 191 novi slučaj zaraze, a preminula je jedna osoba. Testirano je 4205 uzoraka.

Ministar Davor Božinović otkrio je na Novoj TV da se uvode nove mjere koje će se odnositi na Jadransku regiju, na dio koji je narančasti.

'Brojevi rastu i mi moramo nešto napraviti', rekao je.

Skupove će se ograničiti od 50 do 1000 ljudi i odgovornost će preuzeti lokalni stožeri. EU digitalna covid potvrda bit će kriterij.

Svadbe isto imaju svoj okvir. Svadbe će se dozvoliti do najviše 200, 300 ljudi, rekao je ministar.

Sportska natjecanja isto će biti dostupna za one koji imaju COVID potvrdu. Bitno je cijepiti se, imati negativan test ili da je osoba preboljela koronu.

Cijepljenje je jamstvo za osobu koja je cijepljena, kaže Božinović.

'Sve dok traje epidemija treba se čuvati na ovaj ili onaj način, kaže.

Postoje tvrtke i institucije gdje je procijepljeno i po 80 posto djelatnika - moraju li oni nositi maske? 'Svako u tako jednom kolektivu, gdje 80, 90 posto procijepljeno, mislim da se može maska reducirati bitno više', izjavio je.

Predsjednik Milanović rekao je da bi najesen trebalo ukinuti sve mjere. Božinović je rekao da od samog početka 'bdjeli nad situacijom' te će to činiti i dalje.

Naš rizik, ako ukinemo sve mjere, veći je nego što je slučaj kod Velike Britanije jer oni imaju veću procijepljenost, objašnjava.

Nove mjere, koje vrijede od ponedjeljka, namijenjene su Jadranskoj regiji - od Istre pa sve do Dubrovnika.

Vaša reakcija na temu