Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Braća Grepo iz Splita pobjednici prvog virtualnog poduzetničkog hackathona

Braća Grepo iz Splita pobjednici prvog virtualnog poduzetničkog hackathona

Okupio je više od 100 sudionika, trenera i mentora uz kreativna i zanimljiva rješenja za poticanje poduzetništva u Hrvatskoj

Završio je prvi 48-satni BizHack Hackathon, online natjecanje Hrvatske gospodarske komore rješavanja izazova pokretanja poduzetništva u Hrvatskoj, organiziran uz podršku organizacije Lean Startup Hrvatska. Šestero finalista BizHacka pred stručnim je žirijem prezentiralo finalna rješenja, a najbolja tri odabrana su s obzirom na poslovni (tržišni) potencijal, izvedivost rješenja i kvalitetu finalne prezentacije. 

Prvo mjesto i nagrada od 20 tisuća kuna odlazi braći iz Splita, Dejanu i Milanu Grepi, za rješenje e-LIMUN, za koje je žiri procijenio da ima najveći tržišni potencijal i konkretno razrađen model prihoda. Radi se o B2B platformi koja bi povezivala pružatelje usluga za poduzetnike s tražiteljima usluge. 

'Vrijedno iskustvo nam je sigurno kontakt s mentorima i trenerom koji su nam dali dobre savjete prilikom realizacije našega projekta. Poruka za buduće hackere je ako imate znanje ili dobru ideju, a ne iskoristite je, isto je kao da imate limun od kojega niste napravili limunadu', rekao je Dejan Grepo.

Drugo mjesto i deset tisuća kuna osvojio je Blank! Tim, koji čine student FER-a Fran Čudina, studentica Filozofskog fakulteta Ania Tuljak, student EFZG-a Ante Bilić i inženjer računarstva Erik Matošević. Tim je predstavio virtualnoga poslovnog asistenta Tvrtko, AI chatbot kojem bi korisnici jednostavno pristupili putem WhatsAppa te na jednom mjestu došli do provjerenih podataka i informacija potrebnih za otvaranje i vođenje željene tvrtke. 

Treće mjesto i nagrada od pet tisuća kuna odlazi u Osijek, timu WIP kojeg čine Pero Jaman, Tomislav Galbo i Marin Gace, za rješenje FT1P ili 'Fali ti 1 papir'. Platforma bi korisnicima na jednom mjestu dala pregled svih potrebnih informacija o otvaranju željenoga poduzeća i smanjila jaz komunikacije institucija i poduzetnika početnika. 

Direktorica Centra za inovacije i EU projekte Hrvatske gospodarske komore, Danijela Ćenan, čestitala je svim sudionicima i pobjednicima. 'Odlično je što se predložena rješenja svih finalista, a osobito pobjednička rješenja, nadovezuju na postojeće e-usluge u sklopu platforme Digitalna komora, kao i na nedavno lansiranu Nacionalnu inovacijsku platforma koja potiče suradnju i razmjenu ideja, tehnologije i znanja poduzetnika, akademske zajednice i javnog sektora u području istraživanja, razvoja i inovacija', rekla je Ćenan.

Vaša reakcija na temu