Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Braća hrvatskog zmaja u Udbini

Braća hrvatskog zmaja u Udbini

Sudjelovali su na obilježavanju Dana hrvatskih mučenika

Družba Braća Hrvatskoga Zmaja sudjelovala je u svečanom obilježavanju Dana hrvatskih mučenika na Udbini.

'Dan hrvatskih mučenika je hrvatski spomendan. Tog dana Hrvatska odaje počast svojim mučenicima, braniteljima, stradalnicima i žrtvama, koji su na bilo koji način, bilo gdje i u bilo koje vrijeme kroz povijest stradali za svoj narod, vjeru i domovinu. Pod pojmom mučenik obuhvaćeni su svi oni koji su stradali boreći se 'Za krst časni i slobodu zlatnu', poručuje Družba.

Središnje euharistijsko slavlje  održano je u 10.30, a predvodio ga je đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit Đuro Hranić u suslavlju brojnih hrvatskih biskupa, nadbiskupa i apostolskih namjesnika.

Prije početka misnog slavlja, govorio je dosadašnji gospićko-senjski biskup i novoimenovani splitsko-makarski nadbiskup mons. Zdenko Križić koji je postao 110. po redu nasljednik svetog Dujma Mučenika na katedri splitskih biskupa.

Ovom prigodom je, u ime Velikog meštra prof. dr. sci. Mislava Grgića, pročelnik Zmajskog stola u Karlovcu Mladen Kuka  predvodio delegaciju Družbe Braća Hrvatskoga Zmaja. 

Na poseban način DBHZ prisjetila  se svoje subraće - mučenika:  Blaženog kardinala Alojzija Stepinca i fra Bernadina Sokola.

Vaša reakcija na temu