Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Bradarić-Šljujo: Grad je platio dokument koji je prepun grešaka, ispalo je da je VIK disko klub, a ne komunalna tvrtka

Bradarić-Šljujo: Grad je platio dokument koji je prepun grešaka, ispalo je da je VIK disko klub, a ne komunalna tvrtka

Gradonačelnik je morao povući točku dnevnog reda i vratiti dokument na doradu

Na današnjoj elektronskoj sjednici Gradskog vijeća Splita raspravljalo se Planu zaštite od požara i tehnološke eksplozije i Procjeni ugroženosti od požara i tehnološke eksplozije. Dokument je krenuo u izradu  u kolovozu 2019. godine, a javnom nabavom posao za obavljanje je dobila tvrtka je tvrtka Inspekt d.o.o iz Zagreba.

- Ne želim sumnjati u stručnost djelatnika ali u dokumentu koji su platiti građani Splita imamo brojne krive podatke i ozbiljne greške pa se može postaviti pitanje kome je Grad Split platio ovaj dokumente i zašto je plaćen našim novcem kada ima više krivih podataka nego točnih? U nastavku su prikazane samo neke od grešaka na koje sam upozorio gradonačelnika kojem je na kraju preostalo samo povući točku i vratiti navedenoj tvrtki dokument na doradu. Grad Split ovim dokumentom je podijeljen u 4 požarne zone. Moja primjedba je bila na zonu broj 3 gdje je navedeno da nema šume na tom području stoga se pitam što je onda s Turskom kulom s obzirom na to da se ne očekuje požar otvorenog tipa - poručuje Ante Bradarić-Šljujo, vijećnik Mosta.

Ističe kako je još jedan dokaz kako nema smisla ovaj dokument taj što je rađen u kolovozu 2019. godine odnosno prije 8 mjeseci, a toliko stvari se promijenilo i Grad Split je trebao upozoriti izrađivača ovog dokumenta. 

- Imamo tvrtku INA d.o.o koja renovira svoju benzinsku postaju odnosno gradi novu iz temelja s većim spremnicima. Navedeno je da imaju spremnici 30 tona što je bila istina, a već bar dvije godine se priča kako će krenuti obnova, Grad je trebao biti upoznat da i radovi startaju u 12 mjesecu. Novi spremnici će biti skoro duplo veći odnosno imat će 50 t po mojim saznanjima, a još važnije je da će imati i spremnike plina što do sada nije imala i što nije bezopasna stvar s obzirom na poziciju benzinske postaje. U dokumentu  Procjena ugroženosti od požara i tehnološke eksplozije imamo točku 4. Pregled pravnih osoba u gospodarstvu po vrstama jasno je naznačeno u tekstu da se neće navoditi sve pravne osobe već samo one kojima je potrebno posvetiti posebnu pažnju - dodaje Bradarić-Šljujo. 

Napominje i kako je navedeno da postoji disko club VIK na adresi Hercegovačka 8, a zapravo se radi o gradskoj tvrtki Vodovod i kanalizacije.

- Navodi se i disko club Passage na adresi Vinkovačka 21, a navedeni objekt ne postoji bar dvije godine jer na toj lokaciji objekt s palačinkama. U tablici nisu navedeni brojni popularni klubovi gdje se okuplja mnoštvo u noćnim izlascima. Gotovo cijela tablica je s greškama. Greška je tablica gdje je navedeno da na svom području grad Split ima  županijske ceste, a zapravo to nije točno. Također imamo i tablicu gdje su navedene građevine u kojima boravi veći broj ljudi pa su radi toga većeg značaja radi otežanih okolnosti u slučaju nastanka požara ili eksplozije pa imamo tako navedene krive podatke. Klub Imperium koji već par godina ne postoji, uprava Brodomerkura na adresi Poljička cesta 35 je zapravo na adresi Solinska 47 jer je na prethodno navedenoj adresi već duže vremena Sveučilište, a ne uprava Brodomerkura, imamo i Pomorskim fakultet na Kampusu, a navedeno je kako se nalazi na  adresi Z. Frankopanska 38. Ovo su samo neke od grešaka u dokumentu kojeg je Grad platio, a pun je grešaka - zaključuje Bradarić-Šljujo.

Vaša reakcija na temu