Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Bradarić-Šljujo pokreće inicijativu osnivanja 'Zaklade solidarnosti Grada Splita za oboljele'

Bradarić-Šljujo pokreće inicijativu osnivanja 'Zaklade solidarnosti Grada Splita za oboljele'

'U Splitu smo mogli vidjeti teške situacije gdje naši sugrađani mole za pomoć pri kupnji lijekova ili odlasku na liječenje u inozemstvo'

Splitski gradski vijećnik iz redova Mosta Ante Bradarić-Šljujo najavio da će na sjednici Gradskog vijeća u srijedu u ime Mosta NL Split pokrenuti inicijativu osnivanja 'Zaklade solindarnosti Grada Splita za oboljele'.

- Razmatrajući probleme s kojima se susreću naši građani uočili smo da nedostaje sustavno rješenje u onim najtežim životnim situacijama kada im je ozbiljno narušeno zdravstveno stanje, a što ujedno pretpostavlja i nepredvidiv financijski izdatak. U Splitu smo mogli vidjeti teške situacije gdje naši sugrađani mole za pomoć pri kupnji lijekova ili odlasku na liječenje u inozemstvo. Obitelji su prepuštene sebi ili pomoći prijatelja a često se rješenje traži putem medija gdje se nastoji senzibilizirati javnost. S jedne strane, tu se gotovo uvijek pokazuje duh solidarnog Splita i njegovih građana ali ujedno se tako pretjerano izlaže oboljele i njihove obitelji. Smatramo da je rješenje u osnivanju predložene Zaklade koja ima svoje Zakonom određene mehanizme kontrole i organizaciju, te stoga predstavlja sustavnu pomoć. Držimo da Split ima kapaciteta i stručnih osoba usmjerenih na društvenokorisno i općekorisno, kao i da duh solidarnosti koji Split živi može ovim poprimiti institucionalni oblik i promicati zakladništvo na najbolji mogući način. S ovom inicijativom idemo prijedlogom da se donesu zaključci koji bi nas potakli ako ne i obvezali na zajednički pronalazak kvalitetnog rješenja - rekao je Bradarić-Šljujo.

Vaša reakcija na temu