Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Branka Ramljak: Rješenje za Pazar sastoji se od dva koraka...
Ključna pitanja za Split Piše: Dalmatinski portal

Branka Ramljak: Rješenje za Pazar sastoji se od dva koraka...

Pazar treba urediti tako da izgledom i funkcijom doprinosi vrijednosti konzervatorske zone A

Pazar je jedan od najvrjednijih prostora u gradu koji u ostalim mediteranskim sredinama kao izlog lokalnih OPG-ova predstavlja i najatraktivniji gastronomski i turistički sadržaj. Htjeli bismo biti Barcelona, ali vrijednim gradskim prostorima godinama se namiruju trgovačke koalicije pa je danas taj prevrijedan prostor postao ruglo grada, smješteno neposredno uz više od 1700 godinu staru UNESCO-om zaštićenu Dioklecijanovu palaču. Koliko se i u što uložilo u taj prostor zadnjih 10 godina, ako ne računamo zamjenu suncobrana i štandova čiji se broj povećavao bez logike i jasnih pravila, a izmjenama ugovora mimo Gradskog vijeća? - rekla je Branka Ramljak, kandidatkinja za gradonačelnicu Splita.

- Rješenje za Pazar sastoji se od dva koraka - za početak je potrebno uvesti red, podignuti razinu higijene te digitalizirati kontrolu i financije kako ne bismo imali istu situaciju s istim ljudima, samo sada pod krovom Parkova i nasada. To je moguće u kratkom roku i s manjim sredstvima. Paralelno s tim treba izraditi podloge za arhitektonsko-urbanistički natječaj kojim će se Pazar urediti na način da svojim izgledom i funkcijom doprinosi vrijednosti konzervatorske zone A, uzimajući u obzir pristup samoj tržnici i oslobađanje od štandova pješačkih koridora, posebno onog u Hrvojevoj ulici gdje od štandova ne vidimo istočni zid Palače - poručila je Ramljak.

Još je dodala da je potrebno razraditi model upravljanja ponudom tržnice kojim će se osigurati prednost OPG-ovima, standard dostojan lokacije na kojoj se nalazi, a digitalizacijom potpuno dokinuti doticaj upravitelja s gotovim novcem. 

Vaša reakcija na temu