Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Branka Ramljak nam je iznijela svoj plan za Istočnu obalu
Ključna pitanja za Split Piše: Dalmatinski portal

Branka Ramljak nam je iznijela svoj plan za Istočnu obalu

Provela bih anketni urbanističko-arhitektonski natječaj kojim bi se utvrdio održivi i realno izvedivi način korištenja tog prostora

Kad bi Istočna obala ostala na fino popločanoj šetnici, s ruševinama kao što je Hotel Marjan u pozadini i drugim sadržajima kojima tamo nije mjesto, onda bi to bio još jedan trajno neiskorišteni potencijal - rekla je uvodno Branka Ramljak, kandidatkinja za gradonačelnicu Splita, kada smo je pitali što napraviti s tim vrijednim prostorom.

O Istočnoj obali je još rekla:

- Svi se desetljećima slažemo da taj prostor treba osmisliti i dovesti u red, za početak regulirati prometno i urediti kao nastavak Rive uz javne sadržaje. Velika je prednost Splita što ima čvorište u kojem se sastaju pomorski, željeznički i cestovni putnički prijevoz, međutim jačanjem turizma to je postalo slijepo crijevo. To je ujedno sami centar grada kojim danas teško da želimo i imamo gdje prošetati, a da ne zapnemo za banke i reklame. Sadržaja namijenjenih građanima koji nisu u tranzitu tamo nema. Izgradnjom multimodalnog čvorišta u Kopilici, odnosno izmještanjem autobusnog i željezničkog kolodvora uz ostavljanje gradske željeznice do luke, otvara se prostor za razvoj novih sadržaja na Istočnoj obali. Stoga bih svakako uzela korisne analize i dijelove do sad odrađenih studija te u suradnji sa strukom (prije svega DAS-om, ali i ekonomistima) i uz konzultaciju građana sagledala prostor cjelovito, odnosno izradila program i provela anketni urbanističko-arhitektonski natječaj kojim bi se utvrdio održivi i realno izvedivi način korištenja prostora, uz uvažavanje činjenice da je smješten neposredno uz samu palaču pod zaštitom UNESCO-a.

Vaša reakcija na temu