Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
BRANKO BAČIĆ: Ako je i od Ante Tomića, previše je!

BRANKO BAČIĆ: Ako je i od Ante Tomića, previše je!

Optužuje ga za klevetu

'Ako je i od Ante Tomića, previše je!', poručuje putem Facebooka HDZ-ov saborski zastupnik Branko Bačić.

'U Jutarnjem listu od 17.10. 2020. u članku 'Klasa optimist' novinar Ante Tomić piše kako sam teški zločin na Trgu svetog Marka 12.10. 2020. i pokušaj teškog ubojstva trojice policajaca izjednačio s postavljanjem zvijezde petokrake na zgradi u središtu Rijeke! Skandalozna je lakoća iznošenja teških optužbi i neprovjerenih navoda od strane navedenog novinara.  Upravo ovakvi tekstovi puni uvreda, kleveta i omalovažavanja, koji se objavljuju u mainstream medijima doprinose govoru mržnje i nesnošljivosti u društvu. Da je Tomić doista htio provjeriti što sam izjavio, mogao je vrlo lako provjeriti na snimci presice koju sam održao u Hrvatskom saboru u četvrtak 15.10.  No, njemu je bilo važnije prikazati me bešćutnom i primitivnom osobom nego provjeriti moju izjavu! 

A što sam točno izjavio na spomenutoj presici na kojoj sam prioritetno osudio relativizaciju strašnog zločina koji se dogodio na Trgu svetog Marka? Na pitanje Hrvoja Krešića novinara N1 da li, osim krajnje desnice koja ovaj teški zločin pokušava relativizirati i predstaviti kao izraz mladenačkog bunta, odgovornost za polarizaciju u društvu snosi i HDZ i njegovi čelnici koji su 2015. godine podržavali prosvjede branitelja u šatoru u Savskoj, a još i danas obnašaju dužnosti u stranci, u svom odgovoru obrazložio sam političko djelovanje HDZ-a od 2016. godine otkad je predsjednikom izabran Andrej Plenković i njegovu najavu da će mijenjajući HDZ mjenjati Hrvatsku. Taj transformativni proces podrazumjeva suživot, dijalog, toleranciju i snošljivost. I dodao, kako polarizaciji u društvu, pored   krajnje desnice, isto tako doprinosi i krajnja ljevica svojim postupanjem, govorom i političkim radom. I kao jedan od takvih postupaka, koji u posljednje vrijeme doprinosi polarizaciji, naveo postavljanje zvijezde petokrake u Rijeci, a koji postupak odobravaju pripadnici krajnje ljevice. 

U prilog tome, iako sam namjeravao, propustio sam u tom trenutku kao prilog govoru mržnje i polarizacije u društvu, spomenuti  i izjavu Katarine Peović, čelnice Radničke fronte, u Hrvatskom saboru kako se Sveučilište obrane i sigurnosti ne može nazvati imenom Franje Tuđmana, s obzirom da je on sudjelovao u udruženom zločinačkom poduhvatu! Dakle, najordiniranija je laž, kako to piše Ante Tomić, da sam izjednačio strašan zločin koji se dogodio u ponedjeljak na Markovu Trgu s postavljanjem zvijezde petokrake u Rijeci. Ali, takvu besramnu laž i klevetu prema drugome može napisati osoba koja je sama kadra izjednačavati takva dva događaja', stoji u Bačićevoj objavi.

Ako je i od Ante Tomića, previše je! U Jutarnjem listu od 17. 10.2020. u članku “Klasa optimist” novinar Ante Tomić...

Objavljuje Branko BačićNedjelja, 18. listopada 2020.
Vaša reakcija na temu