Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: screenshot / Nova TV Brat zabrinut za splitskog kapetana Bekavca u turskom zatvoru: 'Presuda je velik šok'

Brat zabrinut za splitskog kapetana Bekavca u turskom zatvoru: 'Presuda je velik šok'

Nije zadovoljan odvjetničkim uslugama

Obitelj splitskog kapetana Marka Bekavca teško je primila nepravomoćnu odluku turskog suda od trideset godina zatvora zbog velike količine droge koja je pronađena na tankeru kojim je upravljao. Suđenje su pratili u Turskoj, gdje je Bekavac u pritvoru već gotovo godinu dana.

Članovi obitelji stigli su u Hrvatsku, ne mire se s odlukom i, kažu, nisu to očekivali je nema dokaza koji bi opravdali trideset godina zatvora. Osim supruge Katije, na suđenju je bio i kapetanov brat Jozo koji se oglasio za Dnevnik Nove TV.

'Nisam se čuo s bratom i to me zabrinjava, pa sam zamolio gospodina Zadru iz konzulata da pokuša stupiti u kontakt sa zatvorskim vlastima da vidi je li sve u redu i kako je to psihički podnio, da mu pruže podršku i malo ga ohrabre jer je to veliki šok i strah me da ne bi reagirao na način koji bi mu mogao naškoditi', rekao je Jozo Bekavac.

Brat nepravomoćno osuđenog kapetana istaknuo je kako je u ponedjeljak na čitanju presude zavladao upravo - šok. 

'Bili smo optimistični, bila je pauza od 10 minuta prije čitanja presude i onda smo popričali, međutim kad je ovaj to rekao - kao da nas je grom udario. Nevjerojatno! On to još nije shvatio, ni mi nismo shvatili. Kad je rekao 36 godina, mi smo ostali zatečeni. Brže bolje su ga pravosudni policajci izveli u prostoriju i odveli ga. Poslije toga ga nisam čuo', rekao je.

Dodao je da nije zadovoljan odvjetničkim uslugama branitelja svog brata.

'Ne može isti odvjetnik braniti njega i kompaniju. To je sukob interesa. Taj odvjetnički ured zastupa interese kompanije, a on je u koliziji s kompanijom i trebao bi je tužiti jer je tražio od kompanije kamere i da se angažira zaštitarska služba, ali oni su se na to oglušili', objasnio je Bekavac.

Obitelj traži pomoć države te da se u procesu žalbe hrvatskom kapetanu osigura njegov odvjetnik koji mora biti iz Turske.

Rekao je kako je njegov brat turskim vlastima dojavio kako stiže brod s drogom.

'Oni su obaviješteni i to je tamo zavedeno. Bila je policija, pustila je brod pustili i krenuo je kao da je sve normalno. Međutim policija je našla 170 kilograma droge i kaže da to nije ta droga, da je to ubačeno u međuvremenu. Međutim to je nemoguće', istaknuo je i još jednom apelirao da njegov brat dobije svog odvjetnika.

Vaša reakcija na temu