Foto: Veljko Martinović Broj privatnih iznajmljivača u Splitu godišnje raste i za vrtoglavih 30 posto

Broj privatnih iznajmljivača u Splitu godišnje raste i za vrtoglavih 30 posto

Besplatna konferencija održat će se u hotelu Park 10. prosinca

Croatia hot spots magazin, hotspot.net.hr portal i Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije u hotelu Park 10. prosinca organiziraju besplatnu konferenciju namijenjenu privatnim iznajmljivačima i menadžerima u turizmu pod nazivom 'Privatni iznajmljivači i nove hnologije'.  Početak je u 10 sati, a cilj je predstaviti nove načine komunikacije privatnih iznajmljivača s tržištem, s naglaskom na internet marketing i društvene mreže.

Konferencija je rezultat dugogodišnje suradnje Turističke zajednice Splitsko–dalmatinske županije, Croatia Hot Spots magazina i hotspots.net.hr portala, a cilj joj je bio približiti pružateljima usluga smještaja u domaćinstvu nove oblike komunikacije s tržištem, s naglaskom na internet marketing i društvene mreže koje im mogu olakšati poslovanje i omogućiti im stvaranje prednosti nužne za bolje pozicioniranje na konkurentnom turističkom tržištu. 

Broj obiteljskih iznajmljivača u Splitsko-dalmatinskoj županiji u stalnom je porastu, već nekoliko godina zaredom u županiji je godišnje oko 10 posto više pružatelja usluga obiteljskog smještaja, dok se na području grada Splita ta brojka penje i na vrtoglavih 30 posto. Tržište privatnog smještaja pored trenutnog izrazitog skoka u kvantiteti ima potrebu i za dodatnim unapređenjem kvalitete. Pružanje usluga obiteljskog smještaja cjelokupan je poslovni proces za koji su potrebna znanja iz raznih područja poslovanja. Jedno od najvažnijih područja je marketing, odnosno komunikacija s tržištem. 

Internet marketing je moćni alat koji privatnog iznajmljivača, izjednačava s velikim igračima na globalnom tržištu, također najbrži način da se za vaš apartman čuje diljem svijeta. Pretraživanja vezana za turizam, odmor i putovanja kao i rezervacija takvih usluga nalaze se među pet najtraženijih pojmova koji se upisuju u tražilice. Tu činjenicu, privatni iznajmljivači, nikako ne bi smjeli zanemariti. 

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare