Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
BRUTALAN NAPAD NA BRAČU Sin i otac zbog puta i parkinga napali čovjeka šipkom i kacavidom, pogledajte snimku

BRUTALAN NAPAD NA BRAČU Sin i otac zbog puta i parkinga napali čovjeka šipkom i kacavidom, pogledajte snimku

Policija ih je predala pritvorskom nadzorniku jer su već prijavljivani zbog nasilja

Policijska uprava splitsko-dalmatinska izvijestila je kako su nakon kriminalističkog istraživanja pritvorskom nadzorniku predali 78-godišnjaka i njegovog 45-godišnjeg sina zbog sumnje da su jučer oko podne u Murvici na Braču zbog nesuglasica oko parkiranja i korištenja puta napali 58-godišnjaka. Sina sumnjiče da ga je više puta udario metalnom šipkom, dok ga je otac oštrim predmetom – odvijačem okrznuo po abdomenu. Prijavljeni su za tešku tjelesnu ozljedu, a policija ih je predala pritvorskom nadzorniku jer su, kako navode, ranije evidentirani kao počinitelji kaznenih djela i prekršaja s elementima nasilja. 

Napadnuti Boris Kašljević kaže nam da već duže ima problema s osumnjičenicima, ocem i sinom Smiljenkom i Pjerinom Pavišićem i da ovo nije prvi događaj radi kojeg je u Murvicu dolazila policija. 

'Prije dvije godine stari Pavišić mi je prijetio nožem i oštetio automobil. Jučer su me prvo verbalno napali kada sam suprugu i sina dovezao na plažu. Otišao sam poslije u mesara i ispred moje kuće me napao mlađi Pavišić. Prišao mi je s leđa i poprskao me sprejem. Sve mi je utrnulo. Onda me počeo šaketati, othrvao sam se nekako, došli su ljudi, rastavili nas. 

Kasnije sam otišao po suprugu i sina. Bio je stariji sin sa mnom. Pojavili su se Pavišići, Pjerino sa šipkom i stari Smiljenko s odvijačem. Bilo je tu još ljudi. Pjerino me svom snagom udario šipkom, a i stari me poslije dohvatio. Krvavog su me prebacili najprije u bolnicu u Supetar, a potom gliserom u KBC Split. Jezivo je ovo. Teror u malom mjestu, ne znam što će se dogoditi idući put kada ih sretnem', priča nam Boris Kašljević, koji je dobio četiri punta na glavi i gips na ruci. 

Početkom prošle godine Općinski sud u Splitu izdao je kazneni nalog protiv Smiljenka Pavišića kojim je osuđen na uvjetnu kaznu od osam mjeseci s rokom kušnje od dvije godine za prijetnju i oštećenje tuđe stvari. U tom predmetu oštećenik je Boris Kašljević. U rujnu 2022. Pavišić mu je rekao da će baciti bombu na njegovu obitelj i da će ih sve ubiti. Mahao je preklopnim nožem. Nogom je udario po blatobranu njegovog vozila napravivši štetu od 450 eura. Pavišić je prigovorio na kazneni nalog pa je cijela stvar prebačena u raspravnu dvoranu nakon potvrđivanja optužnice. Rasprava još nije zakazana. 

Smiljenko Pavišić je već osuđen za napad na N. M. u srpnju 2020. Nakon što se ovaj fizički sukobio s njegovim sinom potegao je na njega kosir. Zahvatio ga je po desnoj sljepoočnici. Za pokušaj nanošenja teške tjelesne ozljede osuđen je na šest mjeseci uvjetno s rokom kušnje od dvije godine. Presuda je pravomoćna.

Vaša reakcija na temu