Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
BRUTALNA PRESUDA Dileri koji su drogu skrivali u suhozidu u Vučevici dobili više od 46 godina zatvora!

BRUTALNA PRESUDA Dileri koji su drogu skrivali u suhozidu u Vučevici dobili više od 46 godina zatvora!

Dvojica nisu htjeli saslušati obrazloženje presude

Šestero okrivljenika u dilerskoj grupi Kristijana Antona Barišića osuđeno je danas u Splitu na više od 46 godina zatvora. Dvojica nisu htjeli saslušati obrazloženje presude suca Zorana Ivaniševića pa su napustili dvoranu, a izašao je i dio publike. 

Grupu su teretili da su od 14. veljače do 29. srpnja 2020. nabavljali veće količine amfetamina, marihuane i heroina. Drogu su skladištili u posebno pripremljena skrovišta na području mjesta Vučevica u zaseoku Orošnjaci. U suhozidima su iskopali najmanje šest rupa i u njih postavili plastificirane i metalne bačve s drogom koju su prodavali na ilegalnom tržištu. 

Za komunikaciju su koristili posebno nabavljene mobitele. Razgovori su snimani, a policija je pratila okrivljenike i snimala ih kod suhozida s drogom. Zabilježeno je tako da su okrivljenici Bepo Reić i Anamarija Vušković u suhozidu skrili najmanje kilogram amfetamina u skrovištu broj 1. 

U skrovištu su radi daljnje prodaje držali još tri vrećice, svaku s kilogram amfetamina, jednu vreću s tri kilograma marihuane. Naizmjenice su uzimali drogu, Reić je s Vušković preuzeo marihuanu, dok je okrivljenik Marko Fapal iz skrovišta broj 3 preuzeo dva paketa po 500 grama heroina. Okrivljenik Antonio Radanović je iz skrovišta broj 1 preuzeo tri paketa sa po kilogram amfetamina.

Reić, Vušković, Fapal, Radanović i okrivljenik Henrik Jarc drogu su pakirali u manje paketiće. Prodali su najmanje 3,7 kilograma amfetamina, kilogram heroina i tri kilograma marihuane. Nisu uspjeli prodati kilogram amfetamina, 1,1 kilograma heroina. Tu drogu su policajci pronašli u skrovištima u suhozidu 13. ožujka 2020. godine. 

Reić je osuđen i za laboratorij za uzgoj marihuane koji je uredio u stanu u Petra M. u Ulici Bruna Bušića u Splitu. Zasadili su 69 stabljika. 

Fapal je, pak, osuđen i za prodaju tableta Suboxona. 

Kristian Anton Barišić dobio je osam godina zatvora za drogu u suhozidu, a opozvana mu je i djelomična uvjetna kazna iz 2017. zbog dilanja pa je osuđen na jedinstvenu kaznu od devet godina zatvora. 

Reić je dobio sedam godina za drogu u suhozidu i još dvije za laboratorij za uzgoj marihuane pa mu je izrečena jedinstvena kazna od 8 godina zatvora. 

Fapal je dobio najvišu kaznu. Za dva kaznena djela čak 10 godina zatvora. Pojedinačno, osuđen je na osam i četiri godine zatvora. 

Radanović je osuđen na sedam godina zatvora, a Jarc na osam godina. Vušković, koja jedina nije u istražnom zatvoru, osuđena je na četiri godine i osam mjeseci zatvora. 

Od Fapala i Jarca je oduzeta imovinska korist od 18.550 kuna i 600 eura, odnosno, 7500 kuna i dvije tisuća eura. Svi solidarno moraju platiti troškove vještačenja od 60 tisuća kuna.

Vaša reakcija na temu