Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Bulj: Milanovićeva izjava u Crnoj Gori je skandalozna!

Bulj: Milanovićeva izjava u Crnoj Gori je skandalozna!

'Ide u korist Vučićeva tzv. srpskog sveta'

Narodni kandidat za predsjednika Republike Hrvatske Miro Bulj reagirao je na izjavu predsjednika Zorana Milanovića nakon samita Brdo Brijuni u Crnoj Gori gdje je Milanović izjavio kako do proglašenja trojice crnogorskih političara personama non grata nije trebao doći.

Naime, Vlada RH je nakon Buljeve inicijative u Saboru proglasila Andriju Mandića, predsjednika Skupštine Crne Gore, Milana Kneževića, zastupnika u Skupštini Crne Gore te Aleksu Bečića, potpredsjednika Vlade Crne Gore, nepoželjnima u Republici Hrvatskoj zbog sustavnog djelovanja na narušavanju dobrosusjedskih odnosa s Republikom Hrvatskom i kontinuiranog zloupotrebljavanja Republike Hrvatske u unutarnje političke svrhe. Osim toga, Milanović je u Crnoj Gori izjavio i da ne postoji pritisak Vučićeve Srbije na Crnu Goru.

'Skandalozna je i nevjerojatna izjava predsjednika Milanovića nakon samita Brdo Brijuni u Crnoj Gori gdje je izjavio da do proglašenja trojice crnogorskih političara personama non grata zbog glasanja Rezoluciju o genocidu nije trebalo doći.

Osim toga Milanović je izrekao i još skandalozniju tvrdnju kako po njemu ne postoji pritisak Vučićeve Srbije na Crnu Goru.

Prvi sam zastupnik koji je zaključkom u Saboru upozorio da je navedena rezolucija zapravo instrumentalizacija sjećanja na žrtve u svrhu ostvarivanja ciljeva politike 'Srpskog sveta'. Tražio sam proglašenje svih zastupnika koji su glasali za rezoluciju personama non grata u Hrvatskoj i podsjetio da je inicijator Andrija Mandić, predsjednik Skupštine Crne Gore zapravo četnički vojvoda i lider prosrpske opcije te desna ruka Aleksandra Vučića u Crnoj Gori. 

Ovom izjavom predsjednik Milanović je abolirao inicijatore te sramotne rezolucije i uz to negiranjem opasnosti od Vučićeve politike tzv. 'srpskog sveta' kao i njenog pokušaja da ovlada Crnom Gorom dao krila vučićevskim prosrpskim snagama u Crnoj Gori i otežao poziciju procrnogorskim snagama koji očekuju pomoć i potporu Hrvatske u bijegu od Vučićeva zagrljaja, na zapad u EU', zaključio je u svom osvrtu i kritici Milanovićevih izjava narodni kandidat Miro Bulj.

Vaša reakcija na temu