Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Bulj: Ne mogu slušati da su mladi krivi za širenje virusa, a ministar Beroš se slika s Ninom Badrić i objavljuje kako ljubi ruke?!

Bulj: Ne mogu slušati da su mladi krivi za širenje virusa, a ministar Beroš se slika s Ninom Badrić i objavljuje kako ljubi ruke?!

Sinjanin smatra da je za širenje virusa odgovoran - Stožer

Županijska skupština, na kojoj se osim o dodjeli nagrada zaslužnima raspravlja i o opozivu Petroslava Sapunara s mjesta 'prvog među jednakima', počela je nešto žešće.

Nakon govora župana Blaženka Bobana o koronavirusu, Mostov Miro Bulj je tražio da odgovori, ali nije dopušteno. No, uzvratio je kasnije da nije u redu da se mladi krive za sve, nego da je za širenje virusa kriv Stožer s dvostrukim kriterijima.

- Nisu krivi mladi zato što jedan dan poljoprivrednik ne može na zemlju, a drugi dan netko može iz izolacije glasati. Donesite jasne mjere - rekao je Bulj.

Još je tijekom rasprave Bulj kazao:

- I ne mogu vas slušati da su mladi krivi za širenje virusa. Ministar Beroš se slika s Ninom Badrić i ljubi ruke i to objavljuje. Pa tko je onda kriv i tko se kako ponaša?

Zatim je nastavio sa zahtjevom da Sapunarova smjena bude prva točka Skupštine, ne posljednja. U tome su ga podržali i SDP i Pametno.

Razlog traženja opoziva je, podsjetimo, što je oporba tražila tematsku sjednicu o stanju u domovima za umirovljenike nakon što je umrlo 19 štićenika u travnju. Sapunar je, kažu, ignorirao potpise vijećnika i nije sazvao sjednicu.

Zahtjev oporbe da to bude prva točka dnevnog reda nije prošao, a očekuje se da će biti preglasani i za opoziv. 

Zaiskrilo je između župana i Bulja oko zapošljavanja u Županiji i projektima za Cetinsku krajinu.

- Vlada ide prema tome da se smanji broj političara, a Županija, vidimo u medijima, raspisuje natječaj za zapošljavanje 21 osoba.Koliko županija ima zaposlenih i gdje će biti novi zaposleni? - pitao je Bulj.

Župan je odgovorio da je laž da je vidio natječaj za 21 djelatnika. 

- Donesen je dokument, plan prijema kojega smo trebali imati još u trećem mjesecu. Moramo ga imati kako bismo mogli raspisati natječaj kada bude trebalo. Znate da je 73 djelatnika uzelo otpremninu, 12 ih je otišlo u mirovinu, to je 85 ljudi. Po otocima, Visu, Hvaru, Braču, turističkim destinacijama imamo problem, nema ih ljeti, a sustav mora funkcionirati - govorio je župan.

Bulj je inzistirao na odgovoru koliko je zaposlenih u Županiji navodeći da vijećnici ne mogu dobiti odgovor na to pitanje. Boban je uzvratio da ima na stranicama, a da će Bulju poslati pismeno.

Mostov vijećnik je još rekao županu da što se tiče obećanih projekata kako su još 2019. trebali početi s realizacijom.

- Sada vam je opet ista priča, e pa dosta je laži u predizborno vrijeme - uzvratio je Bulj.

Vaša reakcija na temu