Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com BUNA U DUGOM RATU URODILA PLODOM 'Dogovoreno je, roditelji neće trebati plaćati vrtić u svibnju'

BUNA U DUGOM RATU URODILA PLODOM 'Dogovoreno je, roditelji neće trebati plaćati vrtić u svibnju'

Predsjednik Općinskog vijeća Bernardin Petrić nam je rekao da je jutros postignut dogovor s načelnikom Jerkom Roglićem

Dječji vrtić 'Dugi Rat' u Dugom Ratu morao se platiti za ožujak u potpunosti iako je stao s radom krajem mjeseca, a za travanj roditelji su morali platiti 30 posto cijene, iako djeca nisu išla u vrtić. Tu je odluku donio HDZ-ov načelnik Jerko Roglić, a roditelji su se pobunili protiv nje. Pitanje je bilo što će biti s plaćanjem za svibanj. Evo što nam je rekao SDP-ovac Bernardin Petrić, predsjednik Općinskog vijeća Dugog Rata:

- U svibnju će roditelji biti oslobođeni plaćanja vrtića u potpunosti, to je najnovije! Prije dva dana sam baš bio kod načelnika i inzistirao sam na tome da roditelji ne plaćaju, s obzirom da djeca ne idu u vrtić. Jutros smo se baš to dogovorili. Upoznata je i ravnateljica vrtića s time. Dakle, ako ne bude vrtića, u svibnju bi to išlo na račun Općine. Te su odluke u jurisdikciji načelnika i on je tako odlučio. Dogovorio sam se tako s njim i sigurno je 99,9%, s obzirom na pobunu roditelja i sve. Smatrao sam da bismo kao Vijeće trebali donijeti tu odluku, ako on ne bi, ali već smo se usuglasili. Tako da vam to mogu reći i u njegovo ime, barem smo se tako dogovorili.

Petrić je još dodao:

- Da se mene i Vijeće pitalo, i travanj se ne bi plaćao. To je moje mišljenje, no nismo imali sjednicu da bismo to proveli. Nadam se da ćemo ovo riješiti na zadovoljstvo roditelja.

Karmen Licitar, nezavisna vijećnica, nam je rekla:

- Podržavam roditelje u njihovom zahtjevu da budu oslobođeni obveze plaćanja usluge vrtića! Pod oslobođenjem obveze plaćanja podrazumijevam polovicu mjesečne obveze za ožujak, te cijeli travanj. Ako roditelji, naravno, u ovisnosti sa situacijom vezano za koronavirus, ne budu u mogućnosti koristiti vrtićku uslugu u svibnju, i tada, dakle za svibanj, ne plaćaju uslugu. Mišljenja sam da je potrebno u narednim mjesecima revidirati ugovore između roditelja i DV 'Dugi Rat', te ako je došlo do promjena u radnopravnim statusima roditelja u smislu gubitka posla ili smanjenja prihoda, tada smanjiti mjesečnu obvezu plaćanja! Jer, ako se usluga ne koristi, smanjeni su i troškovi!.

Kontaktirali smo i načelnika Roglića, ali ga nismo uspjeli dobiti.

Vaša reakcija na temu